Quadrum E.
Quadrum E.

Veidekke bygger kontorbygg i Kristiansand

Veidekke skal bygge det første av fem kontorbygg i Quadrum-prosjektet i sentrum av Kristiansand for Bane NOR Eiendom etter å ha jobbet med prosjektering gjennom 2019.

Publisert

Oppdraget er en totalentreprise verdt rundt 150 millioner kroner med opsjoner i tillegg.

Bane Nor Eiendom etablerte Quadrum AS for å utvikle fem bygg på «trekanttomten» mellom Kristiansand stasjon, E39 og Kvadraturen med flotte utsiktsforhold mot fjorden og landskapet rundt. Målet er at denne knutepunktsutbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet.

Første byggetrinn som Veidekke nå skal oppføre, E-bygget, vil bestå av ca. 6500 m2 kontorbygg i åtte etasjer og 1.700 m2 kjeller. Kontrakten med Veidekke inneholder også opsjoner om utomhusarbeider og grunnarbeider med rør og kabler.

- Etter å ha hatt et langt og godt samarbeid med Bane Nor Eiendom om prosjekteringen, er vi nå takknemlige og stolte over å ha fått selve byggeoppdraget også. Vi har solid kompetanse på næringsbygg av denne typen i Veidekke, og vi synes jo det er ekstra stas å få oppføre et praktbygg så sentralt og synlig for alle i byen vår, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke.

Byggestart er i juni 2020 med ferdigstillelse i desember 2021.