Her er Kubota KX060-5 på plass i Norge. Fra venstre: Torgeir Nustadhaugen, Hymax og Jone Ølberg, Naboen Utleie.
Her er Kubota KX060-5 på plass i Norge. Fra venstre: Torgeir Nustadhaugen, Hymax og Jone Ølberg, Naboen Utleie.

Første Kubota til Naboen Utleie

PREMIEREN: Importør Hymax har nå fått de første, og etterlengtede, beltegraverne i Kubotas nye 6-tonns minigraverserie på plass i Norge. Utleieselskapet Naboen Utleie AS var tidlig ute og sikret seg de to første maskinene.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den planlagte Europa-markeringen av nye Kubota i Spania på vårparten ble avlyst på grunn av covid-19-pandemien. Men dette har ikke bremset den store interessen for den nye maskinserien både hos importører og kunder.

- Vi har vært spent på når de første maskinene ville bli leveringsklare i Norge. Kommende beltegravere i både 5- og 6-tonnsmaskinene har møtt stor interesse. Hymax er markedsledere i segmentet for minigravere, og vi har tro på at den nye Kubota-serien vil bidra til å befeste denne posisjonen enda sterkere. Håpet var å få de første maskinene til Norge før ferien, og det holdt, sier daglig leder Glenn Mellegaard i Hymax.

Design og førermiljø

Den nye 6-tonnsgenerasjonen har fått helt nytt design, og det er lagt spesiell vekt på oppgradering av førermiljøet. Hytta er blitt større, føreren har fått mer plass og støynivået inne er senket. Displayet er nytt og det er montert en syvtommers LCD fargeskjerm. I tillegg har det luftdempede setet i hytta dobbeljustering, og spakene kan justeres uavhengig av setet. Maskinene er utstyrt med nyeste motorteknologi og møter utslippskravene til Steg V.

- Når Kubota lanserer nye modeller er det alltid nyheter som representerer nye trender i markedet. Maskinene er skikkelig utprøvd før de blir introdusert, og vi er stolte av det Kubota representerer, sier Torgeir Nustadhaugen hos Hymax. Han fikk gleden av å overlevere de to første maskinene til Jone Ølberg i Naboen Utleie.

Stor Hymax-kunde

Naboen Utleie er en av Hymax største kunder og var som nevnt tidlig ute med bestilling av den nye maskinen. Utleieselskapet har en rekke avdelinger i Norge, og har stort fokus på miljø. Nettopp derfor var de nye Kubota-modellene med Steg V-teknologi en interessant maskin for selskapet.

Når det gjelder produktgrupper hos Naboen Utleie ligger lifter/personløftere på topp med hele 1578 enheter fordelt på avdelingene. Gruppen anleggsmaskiner er nest størst, og Kubota er det største merket innen dette segmentet. Naboen har også Giant hjullastere under 6 tonn fra Hymax. Siste tilvekst er 4 helelektriske Giant 2200E som rapporteres å gå meget bra.

Naboens bærekraftmål

De elektriske maskinene passer svært godt inn i Naboens bærekraftmål idet selskapet har programfestet å være fossilfrie innen 2030.

– Målene forplikter oss å jobbe mot en mer bærekraftig drift i tråd med FNs bærekraftmål og etter krav og ønsker fra våre kunder. Dette vil også påvirke våre leverandører idet nye investeringer skal være elektriske maskiner og fossilfritt utstyr der det er mulig å fremskaffe, sier Jone Ølberg.

Veien mot å bli fossilfrie innen 2030 omfatter selskapets bygningsmasse, bilparken, utstyrsflåte og produksjon. Alle firmabiler skal være elektriske innen 2025, trekkvogner og lastebiler skal være fossilfrie innen 2030, utleieflåten skal være elektriske maskiner og fossilfritt utstyr der det er mulig å skaffe, og hele produksjon skal baseres på «grønne» og bærekraftige løsninger.

Powered by Labrador CMS