Weels Betong & Plast ble grunnlagt i 1998 og er lokalisert i Råde.
Weels Betong & Plast ble grunnlagt i 1998 og er lokalisert i Råde.

Ahlsell Norge AS har kjøp Weels Betong & Plast AS

Styrker seg i Østfold-området.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge administrerende direktør i Ahlsell, Rune Flengsrud, er det først og fremst selskapets markedsposisjon og medarbeidernes kompetanse som gjør dette til et riktig grep for Ahlsells VA-satsing i regionen.

- Weels Betong & Plasts styrke ligger i at de selger hele løsninger til kundene, og blir oppfattet som en god samarbeidspartner for sine kunder. Dette passer godt inn i Ahlsells forretningsmodell. Selskapet vil tilføre oss kunnskap om betong og montering, i tillegg til å gi oss store muligheter med kunderelasjonene de sitter med i dag, sier Flengsrud.

Weels Betong & Plast har siden 1998 vært leverandør av VA-anlegg innen både betong og plastrør. Selskapet består av ti ansatte lokalisert i Råde, som forsyner kunder innenfor flere bransjer i nedre Viken. Den årlige omsetningen er på ca. 55 millioner kroner.

- Alle de ansatte er med videre

- Vi har kunder i Østfold og omegn som har ønsket seg et sterkere Ahlsell på VA. Nå har vi lyttet til dem, sier Therese Bjelde, som er divisjonsdirektør for VA og Industri & Bygg i Ahlsell.

- Vi satte oss et mål i fjor om å styrke oss i nedre Viken regionen, og med Weels Betong & Plast vil vi få en sterkere tilstedeværelse, sammen med avdelingene våre i Fredrikstad og Moss fortsetter som tidligere.

Selv om Råde-bedriften nå blir en del av et større internasjonalt selskap, understreker Bjelde at kundene ikke vil merke noe forskjell fra i dag til i morgen.

- Alle de ansatte er med videre, og Weels Betong & Plast er et godt drevet selskap som vil fortsette å være en god samarbeidspartner for kundene.

Positivt for resultatet

Oppkjøpet forventes å ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat.

Transaksjonen omhandler kjøp av 100% av aksjene i Weels Betong & Plast AS.