HEMMELIG: Fremtidens teknologi i bilindustrien utvikles på testsenteret i Sverige, og mye vil nok skje bak disse dukene. Illustrasjon: O.B.Wiik

- Verdens største dukhall

O.B.Wiik har vunnet kontrakten om å bygge en gigantisk hall i Sverige. Dette skal faktisk bli verdens største dukhall!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er selskapet AstaZero AB som har bestilt hallen, og den skal bygges utenfor Borås der selskapet har bygget et fullskala-testsenter med fokus forskning og utvikling av aktiv trafikksikkerhet.

Hallen fra O.B.Wiik vil være hele 700 meter lang og 40 meter bred, med en 140 meter lag midtseksjon som vil være 60 meter bred. Hallen skal være klar til bruk i februar 2021, og den skal benyttes som innendørs testbane til utvikling av selvkjørende kjøretøy.

- Basert på evaluering av tilbudene vi fikk, var O.B.Wiik et selvsagt førstevalg for oss. Gjennom sin høye kvalitet tilbudet, samt kompetanse og erfaring fra tidligere leveranser av store haller, er vi trygge på at O.B.Wiik kommer til å levere dette viktige prosjektet i henhold til våre høye forventninger om kvalitet og leveringsevne, sier adm. direktør Peter Janevik i AstaZero AB.

AstaZero AB har gjennom mange år bygget verdens eneste fullskala testmiljø som altså ligger inne i skogene utenfor Borås i Sverige. AstaZero AB er eid av Research Institute of Sweden AB og Chalmers University of Technology som altså har bygget dette enorme anlegget. Alle typer bilmerker og utstyrsutviklere fra hele verden kan leie seg inn på senteret for å utvikle fremtidens produkter i ro og mak.

700 METER: Dukhallen blir hele 700 meter lang og 40 meter bred. På et 140 meter langt felt på midten er bredden 60 meter.

For O.B.Wiik med røtter tilbake til 1912 og hovedkontor på Skedsmokorset utenfor Oslo, er det selvsagt en fjær i hatten å få en slik kontrakt.

- Vi i O.B.Wiik er stolte og glade for å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten fra AstaZero AB. For oss er dette nok et bevis på at O.B.Wiiks attraktivitet i markedet, og at vårt høye fokus på kompetanse, kvalitet og leveringsevne gjør oss til en foretrukket samarbeidspartner, sier konsernsjef Paal Tønsberg i O.B.Wiik.

Powered by Labrador CMS