Fra venstre: Sigmund Bakke, Sigurd Ytterstad og Ina Skarpnord Ødegård, fra AF Gruppen, var på Fagskolen i Oslo for å overbevise BIM-studenter om at AF Gruppen var stedet å søke seg til etter endte utdanning. AF stilte totalt med sju personer på skolen.

AF vil sikre seg BIM-teknikere

AF Gruppen stilte nylig med ingeniører, BIM- og HR-folk på Fagskolen i Oslo for å rekruttere BIM-kompetanse.

Publisert Sist oppdatert



Herman Horsle, tidligere BIM-student fra Fagskolen Oslo, nå ansatt i AF Anlegg, åpnet med å fortelle hvor stort behovet er for digital kompetanse er i anleggsbransjen:

– Jeg trenger kollegaer som kan BIM og som kan fungere som digitale ressurser. Det er utrolig store verdier i anleggsbransjen, prosjektene koster enormt mye. Alt foregår i BIM-formater, og prosjektene blir stadig oftere tegningsløse. Vi er nødt til å kvalitetssikre digitale leveranser, noe som er en sentral oppgave for BIM-teknikere, gjerne fra Fagskolen Oslo, sa Horsle.

Jonas Lund kommer fra BIM-studiet ved Fagskolen på Vestby og er ansatt i AF Byggfornyelse.

Spente studenter venter på sin tur til speed-intervju med AFs folk på skolen.

Han understreket overfor studentene at den ettårige BIM-utdanningen gir all den øvelsen man trenger for å håndtere de nye digitale arbeidsmåtene.

– Det bygges etter modell, så vi trenger folk som kan håndtere modellene, det vil si BIM-teknikere. Flere og flere byggherrer krever riktige digitale modeller ved overlevering. Å oppdatere modellen underveis kan være utrolig arbeidskrevende og dyrt, så vi skanner derfor bygget i ettertid og får rådgiverne til å oppdatere modellen etter laserskanningen, sa Lund.

Sigmund Bakke i AF Energi jobber på prosjekt Radiumhospitalet.

– Vi har et sterkt behov for digital kompetanse i prosjektet. Det er derfor vi er sju folk fra AF her for å rekruttere dere BIM-teknikere. BIM-kompetansen er midt i blinken, vi klarer oss ikke uten. Det er særlig kombinasjonen fagbrev og BIM-kompetanse som er uunnværlig, sa Sigmund Bakke til studentene.

Powered by Labrador CMS