SALG: Fra venstre er Kjell Vidar Hamre, daglig leder Agder Tunnelservice AS, salgsingeniør Geir Brauten i Epiroc, daglig leder Svein Arne Uppstad i Agder Rental og markedssjef Espen Paulseth i Epiroc Underjord.

Agder Rental rigget seg opp på Vei og Anlegg

EPIROC: Utleieselskapet handlet én Epiroc Boomer XE3 trebomsrigg, og inngikk intensjonsavtale på kjøp av to Epiroc Boomer E20 Battery tunnelrigger på Vei og Anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

BATTERI: Boomer E2 Battery underjordsrigg.

Dette blir Norges første borerigger for tunnel som er 100% elektriske, skriver Epiroc i en pressemelding etter anleggsutstillingen på Lillestrøm. Riggene er utstyrt med kraftige batterier, og har to bommer og servicekurv. Standard E20 dekker tunneltverrsnitt opptil 112 m2 og veier ca. 40 tonn.

- Dette er neste generasjon Boomer E2. Boomer E2 finnes allerede i dag med fremdrift på batteri, og neste generasjon som nå heter E20, kommer med mange nyttige og ikke minst komfortable oppgraderinger. E20-serien kommer i 2023, og batteriversjonen i starten av 2024. Et helt nødvendig grep, vi spiller på lag med våre kunder og da må vi levere også på nullutslipp, sier Svein Arne Uppstad i Agder Rental.

Trebomsriggen som Agder Rental har bestilt, er av type Epiroc XE3 med ekstra kraftige bormaskiner på hele 40 kW. Boomer XE3 kan dekke tverrsnitt opptil 198 m2 og veier ca. 55 tonn.

- En heftig avslutning på Vei og Anlegg, sier markedssjef for underjordprodukter, Espen Paulseth.

Powered by Labrador CMS