100 TONN: Doosan lanserer den største gravemaskinen i selskapets historie med 100-tonneren DX1000LC-7.

Doosan lanserer 100 tonns gravemaskin

Dette er den største gravemaskinen Doosan noensinne har produsert!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den sør-koreanske maskinprodusenten lanserte nylig beltegraveren DX1000LC-7 med matchvekt på 100 tonn.

Mye hk og hydraulikk

Doosan hevder at nåde det kommer til hk og hydraulikk-kapasiteten på deres nye kjempe, er det størst i 100-tonnsklassen i markedet. Selskapet hevder også at ytelsen er best i klassen. Maskinen har Steg V-motor (Perkins 629 hk) og benytter EGR, SCR, DOX og partikkelfilter for å tilfredsstille utslippskravene. Partikkelfilteret regenereres automatisk hver 25. time, uten at dette påvirker maskinens ytelse eller driftstid. Hydraulikksystemet har tre pumper som hver leverer 523 liter/min, hvilket utgjør en samlet kapasitet på 1569 l/min under 360 bar.

Hytta

Videre opplyses det at hytta er ny, og ikke minst stor innvendig med god ergonomi på spaker, knapper og skjerm. Det er i tillegg ekstra støyskjermet, både fra motoren, men også av hytta og med bruk av materialer som gir lyddempende effekt. I hytta sitter det en åtte tommers LCD touchskjerm. Videre er det stereoanlegg med bluetooth, nøkkelfri startsystem, sete med varme og forbedret varme-/kjøleanlegg, 360 graders kamera og full LED-lyspakke. Hytta er FOPS-beskyttet.

Doosan melder videre at alle komponentene er spesielt utviklet og testet for å sikre at de holder. Bomsylindre er beskyttet og langs siden på overvognen er det 520 mm bred «catwalk».

Man kan velge mellom to bomlengder, 7,2 meter og 8,4 meter.

Ikke til lager

Rosendal Maskin har agenturet på Doosan i Norge. Daglig leder Tor Anders Høgaas sier han har merket seg maskinen og omtaler den som «samme maskin, bare litt større» enn 80-tonneren som ble lansert for et par år siden.

- Historisk har ikke vi vært store på denne størrelsen, og vi legger ikke så mye trøkk i den. Vi tar den ikke inn på lager til Askim uten at en maskin er bestilt for å si det sånn. Men er det interesse, så skal vi selvsagt ta tak i det. Så store maskiner krever også litt ekstra av ettermarkedet. Det er forskjell på en 50-tonner og en 100-tonner, sier Høgaas.

Powered by Labrador CMS