BOREMASKIN: En Doosan-graver som er bygget til å være en boremaskin med spesialaggregat og jordbor montert.

Doosan som boremaskiner

Doosan og selskapet Geax samarbeider om å bygge kompakte boremaskiner for fundamentering.

Publisert
GRUNNLEGGER: Ing. Adriano Pesaresi er grunnleggeren til Geax.

Italienske Geax holder til i Montefano og har spesialisert seg på utstyr for boring. Selskapet ble etablert i 2006 av ing. Adriano Pesaresi som da hadde jobbet med utvikling av denne type utstyr i 20 år, men ønsket å starte opp for seg selv. Han har designet utstyr, spesielt innen boring i løsere masser, for montering på gravemaskiner.

Fem modeller

Nå har altså selskapet etablert en avtale med Doosan, og utstyret er tilpasset maskiner fra 6-24 tonn (modellene DX63, DX140LC, DX180LC, DX210LC og DX225LC). Modellene har motorer til tilfredsstiller utslippsklassene Steg V og Steg IV for salg i Europa, Amerika, Midt-Østen og Afrika.

Maskinene leveres til Geax uten graveaggregat. Ved Geax-fabrikken monteres utstyret for boring til fundamenteringspeler. Hullene kan bores opptil 1,5 meter brede.

AVTALE: Doosan leverer bæremaskiner til Geax-utstyret, og en rekke maskiner er allerede produsert og levert. Fra venstre. Alessandro Baldazzi (salgssjef Geax) og Christian Randi (ettermarkedssjef for Doosan Infracore i Sør-Europa).

Om valget av Doosan, uttaler Geax at det er en stor fordel for dem å benytte gravemaskinenes hydraulikk, motor og belteunderstell for å sikre sikker drift og nok krefter, men også med tanke på føreren for å sikre komfort, god ergonomi og lavt støynivå (inne i hytta).

Smidig utstyr

En annen fordel med løsningen på gravemaskiner i nevnte størrelser, er at utstyret er enkelt å flytte fra anlegg til anlegg. I tillegg kommer utstyret til å trangere steder enn mange pelerigger, og de tar seg godt frem i terreng til bygging av for eksempel kraftlinjer.

De største markedene for «Geax-maskinene» er i Italia og USA, men selskapet opplyser at det også er økende interesse i land som Australia, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Midt-Østen og øst i Asia.

I Norge har Rosendal Maskin AS agenturet på Doosan gravemaskiner.

Powered by Labrador CMS