EL-MODELLEN: Ragnar Kvilesjø (t.v) sammen med salgsdirektør Ulf Oehlmann, Bucher, viser modellen av kommende feiemaskinen Buchers CityCat 5600XL, en 5m3 el-versjon. Bak forgjengeren CityCat 5600E med dieseldrift.

El-lansering i mini-format

SIGURD STAVE MASKIN: Håpet var å få vist nye Bucher 5006XL med el-drift på Vei og Anlegg. Dette glapp, men ved hjelp av en minimodell ble budskapet om kommende nymaskin likevel effektivt presentert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Feiemaskinen CityCat 5006 som kom på markedet allerede i 2015, er blitt en bestselger i sin klasse. Maskinen er kompakt med både førerhytte og oppsamlingsbeholder i en enhet, men dette har Bucher designmessig nå gjort store endringer på. Førerhytta er skilt ut i egen konstruksjon i front, og oppsamlingsbeholderen kommer bak på samme chassis.

Lånemaskin på standen

På Stave-standen sto det en CityCat 5006 som nylig er solgte til BME Borgund Mur & Entreprenør AS, og representerer eksisterende dieseldrevne modell. Rett bak denne hadde produktansvarlig Ragnar Kvilesjø hos Sigurd Stave Maskin plassert en minimodell av kommende Bucher CityCat 5006XL i el-versjon.

Modellen var ikke større enn at den kunne løftes av stativet med hendene, og den gjorde det enkelt å forklare både designmessige og andre endringer på den el-utgaven som skal lanseres.

Populær maskin

- Meldingen om at Buchers CityCat 5006XL kommer i elektrisk utgave ble tatt meget godt imot av kundene våre. Dette er en råtass på 5 m3 som nå blir elektrisk, og vi venter å få vår demomaskin til Norge snart, sier Ragnar Kvilesjø. Selve verdenslanseringen skjer noen dager etter Lillestrøm-utstillingen på IFAT-utstillingen i München i slutten av mai, legger han til.

Bucher har allerede en 2 m3 feiemaskin med elektrisk drift, og midt i den grønne omveltningen har også en el-feiemaskin med større kapasitet vært etterspurt. Nykommeren CityCat 500XL kommer med CCS 80 kW hurtiglader med en ladetid på 1,5 time. Batteriet på 137 kWt har opptil 10 timers drift.

Maskinens totalvekt er på 10,5 tonn, og den er godkjent for 50 km/t eller 80 km/t ved lastebilregistrering.

Powered by Labrador CMS