Next Gen Ranger XLT, Sport, WildTrak

Ford avduket ny Ranger-generasjon

Se de første bildene av den nye generasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ford har intervjuet over 5000 kunder og besøkt mange kundeverksteder for bedre å forstå hvordan kundene bruker sine pickuper og høre hva de ønsker og forventer av en ny Ranger.

Resultatet av dette vises på den nye Ranger-generasjonen. Den har ny grill. Ford tilbyr for første gang Led-Matrix hovedlys på Ranger, og baklysene er designet i stil med den nye fronten.

Interiøret i nye Ford Ranger. Ford har sendt ut pressebilder av pickupen med rattet på høyre side. Det blir selvsagt også versjoner med rattet på «rett side» for markeder som ikke har det engelske systemet.

Pickupen har et oppgradert chassis og Fords ingeniører har flyttet forhjulene 5 cm lenger frem med tilsvarende lengre avstand mellom for- og bakaksel. Det gir bedre offroad-egenskaper. Bakdemperne er flyttet utenfor rammen for å gi bedre demping.

Sporbredden er også 5 cm bredere enn på dagens Ranger.

Motorer

Den nye generasjonen Ranger er dieseldrevne og motorene inkluderer Fords V6 turbodiesel.

- V6 turbodieselmotoren på tre liter leverer. Når du kjører med en Ranger med V6 turbodiesel, følges dette som en mye større pickup. Følelsen av uendelig effekt og dreiemoment, er det våre kunder ønsker, sier Pritika Maharaj, Ranger program manager.

Innvendig er det premium-følelse i nye Ranger. Bakseterad blir det nok lite å se av i Norge.

Den nye generasjonen Ranger blir også tilgjengelig med en firesylindret tolitermotor med turbo.

Luftstrømmen rundt radiatoren er forbedret for bedre kjøling.

Skjermfunksjoner

Hjertet i den nye generasjonen Rangers oppkobling ligger i berøringsskjermen som er tilgjengelig med 10,1 eller 12 tommer.

Bilen har Ford Sync 4-systemet som kommer med stemmestyrt underholdnings- og informasjonsfunksjoner. I tillegg er det bygger inn et fabrikkmontert modem.

Mange av de tradisjonelle kjørekontrollene er flyttet fra dashbordet til senterkonsollen med eget display på Sync-skjermen. Via skjermen kan man stille inn kjøreegenskaper. Den har oversikt over drivverk, styrevinkel, veltevikler og annet.

Nydesignet bakende.

Skjermen er koblet til 360-graders kameravisning rundt bilen. På skjermen kan man også styre eksteriørbelysingen slik at alt er optimalt for arbeid rundt bilen når det er mørkt.

Bestilling og levering

Den nye generasjonen Ford Ranger skal bli produsert på Ford-fabrikker i Thailand og Sør-Afrika. Produksjonsstart er satt til begynnelsen av 2022.

Ford tar imot bestillinger på den nye Ranger-en mot slutten av 2022, med kundeleveringer fra tidlig i 2023.

Powered by Labrador CMS