KLAR: AT.no var i Sør-Afrika og prøvekjørte nye Amarok sist høst. Nå er de norske prisene klare.

Her er prisene for nye Volkswagen Amarok

Volkswagen åpner i dag for at norske kunder kan bestille den nye generasjonen Amarok.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 lanserte Volkswagen sin første pickup, og Amarok ble raskt en populær bil i Norge. Frem til 2020 ble det utlevert rundt 9000 eksemplarer i Norge, før importør Harald A. Møller pauset salget i påvente av en oppgradert utgave.

Nå er andre generasjon Volkswagen Amarok klar for å innta norske veier, og i dag åpnes det for at norske kunder kan bestille.

- Den nye Amarok er et sportslig og robust arbeidsjern, skreddersydd for røffe og utfordrende norske kjøreforhold og skiftende vær. Mange har gledet seg lenge til den nye utgaven, og vi er glade for å kunne tilby den med en solid grunnutrustning og til så konkurransedyktige priser, sier produktsjef for Amarok i Volkswagen Nyttekjøretøy, Kjetil Olafsen.

Fire utstyrsvarianter

Norske kunder kan velge mellom fire ulike utstyrsvarianter, som alle leveres med firehjulstrekksystem som standard.

I Norge selges Amarok i all hovedsak som double cab 2-seters varebil, men den vil også være tilgjengelig som personbil.

Innstegsmodellen har fått navnet Life og leveres med en 4-sylindret dieselmotor, mens den noe bedre utstyrte utgaven har fått navnet Style. Volkswagen regner likevel med å selge mest av de to toppmodellene PanAmericana og Aventura.

Style, PanAmericana og Aventura leveres alle med V6 dieselmotor.

Life kommer med 205 hk, mens de tre andre utgavene får en motorkraft på 240 hk.

Mye utstyr som standard

Andre generasjon Amarok får over 25 assistententsystemer, hvorav 20 er helt nye i Amarok. Blant annet kommer den med interaktive IQ. LIGHT – LED-Matrix-frontlys, Adaptive Cruise Control (ACC) og Front Assist-områdeovervåkingssystem. Mange av førerassistentsystemene, som Adaptive Cruise Control, er en del av standardutrustningen.

Prisene

Her er prisene for Amarok double cab 2-seters varebil:

  • Amarok Life - 670.400 kr inkl. mva. og avgift
  • Amarok Style - 796.200 kr inkl. mva. og avgift
  • Amarok PanAmericana - 838.100 kr inkl. mva. og avgift
  • Amarok Aventura - 847.900 kr inkl. mva. og avgift

Prisene er eks. frakt og levering.

Amarok produseres i Sør-Afrika, og de første kundebilene er ventet til Norge på sensommeren.

Bilen er større enn første generasjon Amarok

Med en lengde på 5350 mm er den ca. 100 mm lenger enn forgjengeren. Akselavstanden på 3270 mm er en økning på 175 mm, noe som gir mer plass i dobbeltkabinen.

De norske Amarok-variantene er typegodkjent for nyttelast på inntil 989 kg for Amarok Life, og 931 for de andre variantene. Amarok kan trekke 3,5 tonn.

- Dette er et røft arbeidsjern av en bil, som vi gleder oss til å vise til kunder. Norge er et godt marked for pickuper, og Amarok vil være en praktisk bil som man kan stole på under krevende kjøreforhold, sier Olafsen.

Norgesgaranti

Amarok kommer med en Norgesgaranti på 5år/200.000 km.

Pickupen har fått en solid understellsbehandling for å tåle krevende kjøreforhold ekstra godt. Amarok PanAmericana har også fått en beskyttelsesplate under motoren.

Powered by Labrador CMS