NYE HYUNDAI: Vårt nye «flaggskip» i A-serien av hjulgravere i 15-17 tonns klassen, sier Hyundai om HW150A CW-modellen.

Hyundais nye «flaggskip»

Hyundais nye A-serie hjulgravere har fått god mottagelse i markedet, og nå kommer også den maskinen Hyundai betegner som selve «flaggskipet» i A-serien.

Publisert Sist oppdatert

Hjulgraveren HW150A CR (17 tonn) plasserer seg mellom tidligere lanserte A-serie hjulgravere HW140A og HW160A. Tredjemann som også er lansert i A-serien, er den noe tyngre HW170A CR, mens modellen HW210A vektmessig ligger på et høyere vektnivå enn 15-17-tonnerne i A-klassen.

Første bestilt i Norge

– Vi har vært godt informert om at nye HW150A CR var på gang, men til Norge kommer nymaskinen først senere på året. Første bestilling er i havn, for maskinen inngår i et meget populært vektspekter. A-serie hjulgraverne har slått an, sier daglig leder Finn Thrane Johansen i EMSG Norge.

Alle maskinene i 15–17 tonns segmentet er utstyrt med Cummins B4,5 dieselmotor som i nye HW150A gir 129 kW (173 hk) v/2000 o/min. Motoren trenger ikke EGR-eksosrensing. Maskinvekten er 16,870 kg (monobom) og 17.170 kg med todelt bom. Maks. gravedybde er 5.130 mm, rekkevidden 8.370 mm og svingradiusen 1.800 mm.

For trange strøk

Nye HW150A CR er konstruert med tanke på både entreprenører og utleiemarkedet, og for bruk også i bystrøk og på trange steder. Med sin ekstremt korte svingradius fremheves maskinens gode manøvreringsmuligheter, og dette er kombinert med en kraftig motor som drives av Bosch Rexroth load-seensing hydraulikksystem. Uavhengig oljekontroll på systemet gir føreren mulighet for å operere bom-, arm-, skuffe- og hjulbevegelser samtidig. Føreren gis mulighet for å kontrollere både effektivitet, redusere drivstofforbruk og utslipp.

Hytta er Hyundais siste oppgradering med forenklet innsteg, større glassflate i dørene og 8 tommers touchscreen. Med treveis justering av førersetet er det enkelt å finne riktig sittestilling.

Powered by Labrador CMS