UENIGE: Ottar Dvergsdal AS var underentreprenør på E39-strekningen Bjørset-Skei, der en uenighet om fremdrift og betaling endte i først tingretten og deretter lagmannsretten.

Implenia Norge dømt til å betale flere millioner kroner til underentreprenør

Gulating lagmannsrett har dømt Implenia Norge AS til å betale underentreprenør Ottar Dvergsdal AS flere millioner kroner etter uenighet på prosjekt.

I 2020 ble Ottar Dvergsdal AS stevnet av Implenia Norge med krav om erstatning i forbindelse med en underentreprise på bygging av tørrmurer på E39-strekningen Bjørset-Skei.

Implenia Norge AS var hovedentreprenør for oppgradering av vei og gang- og sykkelveier på strekningen, og Implenia inngikk i 2017 kontrakt med Ottar Dvergsdal AS på underentreprisen.

Det oppsto uenighet om fremdriften på murarbeidet, og uenigheten havnet i retten.

Sogn og Fjordane tingrett kom frem til at Implenia ikke hadde grunnlag for å ilegge underentreprenøren dagsbøter, og heller ikke hadde krav på erstatning for merkostnader. 

Tingretten dømte Ottar Dvergsdal AS til å betale Implenia AS 218.000 kroner inkludert merverdiavgift. Samtidig ble Implenia Norge AS dømt til å betale Ottar Dvergsdal AS 4,9 millioner kroner i tillegg til en erstatning på 248.184 kroner. Begge parter måtte dekke egne saksomkostninger.

Implenia Norge AS anket dommen til lagmannsretten. Ottar Dvergsdal AS anket også; dette gjaldt spørsmål om forsinkelsesrente, størrelsen på vederlaget og avgjørelsen om saksomkostninger.

Gulating lagmannsrett har nå avsagt dom i saken:

  •  Implenia Norge AS skal betale Ottar Dvergsdal vederlag og forfallsrente etter loven på 5,9 millioner kroner, ca. 1,5 millioner kroner i erstatning og forsinkelsesrente, samt saksomkostninger på ca. 2,4 millioner kroner for lagmannsretten.
  • Implenia Norge AS må også betale ca. 2,2 millioner kroner til Ottar Dvergsdal AS for deres saksomkostninger.
  • - Dommen innebærer at Implenia må betale i overkant av kr. 14,8 millioner kroner til Dvergsdal, når man innkalkulerer renter og saksomkostninger. Ottar Dvergsdal AS svært glad for en grundig og meget godt begrunnet enstemmig dom fra Gulating lagmannsrett, opplyser Alf Johan Knag i Sands Advokafirma DA som har bistått Ottar Dvergsdal AS både i tingretten og lagmannsretten.

    - Vi holder nå på med å gjennomgå dommen grundig, der også anke vil bli vurdert. Utover dette har vi ingen kommentar, sier adm. direktør Berger Johannessen i Implenia Norge til AT.no.

Powered by Labrador CMS