India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur.
India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur.

India skal bygge infrastruktur for over 12.000 milliarder kroner

Ønsker norsk hjelp.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

India er interessert i økt samarbeid med norske myndigheter og private organisasjoner i lys av Indias ambisiøse planer om å oppgradere sin infrastruktur i løpet av den neste 7-8 årsperioden. Den overveldende estimerte kostnaden for dette er 1,4 billioner dollar.

I midten av november inviterte den indiske ambassadøren i Norge, Dr. Bala Bhasker, NGIs administrerende direktør Lars Andresen til et lunsjmøte i Oslo sentrum for å diskutere planer for styrket samarbeid med indiske myndigheter og private organisasjoner. Ambassadøren planlegger å invitere flere indiske embetsmenn på høyt nivå til Norge for møter med sine norske kolleger, og NGIs direktør tilbød seg å være vertskap for slike møter ved NGI.

Ambassadøren har tidligere besøkt NGI hvor han hadde diskusjoner knyttet til geofarer, tunnelteknologi og fornybar energi.

Indias ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur skal hjelpe å integrere landets varierte transportformer. Målet er å kutte reisetid og øke industriens produktivitet, og bidra til å gjøre indisk industri globalt konkurransedyktig og utvikle fremtidige økonomiske soner.

NGI har jobbet i India og med indiske institusjoner og selskaper de siste 20-30 årene, og utført en lang rekke prosjektoppdrag. Prosjektene har hovedsakelig vært knyttet til offshore olje- og gassektor, vannkraftutbygging, transportsektoren og geofarer som fjell- og steinskred.

For tiden har NGI et pågående prosjekt for anvendelse av norsk tunnelteknologi i Himalaya, og et prosjekt knyttet til jordskjelvinduserte jordskred i Sikkim nordøst i India, finansiert av Norges forskningsråd.

Powered by Labrador CMS