FØRSTE: John Deere har presentert sin første elektriske gravemaskin, og uten at detaljene er presentert så er det klart at dette ikke er en minigraver.

John Deere med elektrisk gravemaskin

Den amerikanske maskinprodusenten har lansert sin første elektriske gravemaskin, og det er ikke en minigraver.

Publisert

Maskinen, Deere 145 X-Tier, ble vist på teknologimessen CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas i januar, men uten detaljer. Ut fra bilde er det imidlertid klart at dette ikke er en minigraver som mange produsenter begynner sin «elektriske karriere» med, men heller en maskin i 12-15 tonns klassen. Trolig får vi flere svar på anleggsutstillingen Conexpo som arrangeres i Las Vegas i midten av mars.

John Deere Construction & Forestry har gått ut og sagt at selskapet vil introdusere mer enn 20 elektriske og hybrid-elektriske anleggsmaskinmodeller innen 2026.

Den nye Deere-maskinen benytter nedsenkningskjølte batterier fra Kreisel, et selskap som Deere i 2022 kjøpte majoriteten i. Denne patenterte nedsenkningskjølings-teknologien skal gi lengre levetid på batteriene.

I Norge er det Wirtgen Norway AS som har agenturet på Deere-maskinene (John Deere kjøpte for noen år siden opp Wirtgen). I Norge har Wirtgen så langt kun introdusert Deere veihøvler på det norske markedet.

Powered by Labrador CMS