TILBAKE: Johnny Berg er tilbake i Scandia Maskin som daglig leder, etter seks år hos Metso. Før dette var han 10 år i Scandia Maskin, og kjenner følgelig selskapet meget godt.

Johnny Berg tilbake som daglig leder i Scandia Maskin AS

SCANDIA MASKIN: Johnny Berg er en gammel Scandia Maskin-kjenning. Han sluttet i bedriften i 2015, men er nå tilbake igjen som daglig leder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

MODERSELSKAPET: Arne Kenneth Øvstebø og Mineralteknikk AS kjøpte opp konkursboet etter Scandia Maskin AS. Salg av maskiner går gjennom Mineralteknikk. Foto: Mineralteknikk

Johnny jobbet for Scandia Maskin fra 2005 til 2015, også som daglig leder i deler av perioden. Da det ble endringer i ledelsen valgte han å slutte, og jobbet seks år for Metso (nå Metso Outotec).

Gikk konkurs

Mens Johnny var ute av bedriften, gikk Scandia Maskin konkurs. Konkursboet ble kjøpt opp av Mineralteknikk AS, og driften ble raskt satt i gang igjen. Gründeren Per Arnesen kom tilbake til Scandia Maskin i en kort periode, der én av jobbene var å lete etter ny daglig leder.

- Per ringte meg og lurte på om det var interessant å komme tilbake som daglig leder. Timingen passet veldig bra for min del, sier Johnny som har vært i jobben i noen måneder nå.

Back to basic

Scandia Maskin har gått tilbake til kjernen av virksomheten, og mer likt som det var før han sluttet i 2015. Det består av produkter som slitegods som mantler og knuseplater, reservedeler, sikteduker, slitegummi, ruller og avskrapere, samt andre produkter til stein og pukkindustrien. Salg av maskiner som knuseverk, sikteverk og vaskeanlegg er nå ute av Scandia Maskin, og flyttet over til morselskapet Mineralteknikk.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i selskapet, sier Johnny som sier jobben krever nøye planlegging og analyse av markedet for å kjøpe inn de rette produktene.

- Vi bestiller ca. 75% av varene inn til lager, mens 25% er «made to order» og går direkte ut til kundene. Generelt er det blitt lengre leveringstider den siste tiden, men vi er foreløpig ikke så hardt rammet, sier han.

SLITEGODS: Dette var kjernen i produktene til Scandia Maskin AS tidligere, og er det fremdeles. Lager er like utenfor Drammen sentrum.
Powered by Labrador CMS