129 maskiner inngår i Volvo Maskins leveranse til Utleiesenteret. Fra venstre salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl, selgerne Kim Nymo og Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin, salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin og innkjøpsansvarlig Tom Wigdal i Utleiesenteret.

Kjøper 129 maskiner i én handel

Verdien av kontrakten er ca. 140 millioner kroner.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Utleiesenteret kjøper 129 anleggsmaskiner i én handel. Kontrakten med Volvo Maskin er på over 140 millioner. I tillegg har partene inngått opsjon på levering av elektriske anleggsmaskiner.

- Utleiesenteret satser nå enda tyngre på anleggsutstyr. For oss er det viktig også på dette området å kunne tilby nye og flere maskiner, opplyser salgs- og markedssjef Morten Dahl.

I leveransen fra Volvo Maskin, inngår 20 hjullastere over 14 tonn, 10 hjullastere under 14 tonn, 7 dumpere over 25 tonn, 25 gravemaskiner over 10 tonn, 55 gravemaskiner under 10 tonn og 12 valser. Alt skal leveres i 2022.

- For Volvo Maskin er kontrakten med Utleiesenteret en av våre aller største når det gjelder antall maskiner, sier Kim Nymo, selger hos Volvo.

Han opplyser at Volvo har vært leverandør til Utleiesenteret i mange år.

- Vi synes det er fint å kunne bidra til at Utleiesenteret kan forsterke sine allerede sterke sider, nemlig service og kvalitet, sier Nymo.

Hans kollega, Dag Bjørnar Dønnum, legger vekt på at det er positivt for Volvo at et stort antall nye Volvo-maskiner blir synlige og brukt mange steder på Østlandet.

- Det kundene trenger

Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen.

Selskapet har 87 ansatte, omsetter for ca. 350 millioner kroner i året og disponerer ca. 1000 lifter og 600 anleggsmaskiner. Markedsandelen er økende og anleggsvirksomhet er nå et definert satsingsområde.

- Volvos produkter og selskapets tilgjengelighet, service og oppfølging tilfredsstiller alle våre krav, og bidrar til at vi kan skaffe våre kunder det de trenger når de trenger det, sier Dahl.

Det grønne skiftet

For Utleiesenteret er det også viktig å være en foregangsbedrift i det grønne skiftet. Partene har derfor signet en opsjonsavtale på levering av elektriske anleggsmaskiner.

- Flere av våre kunder etterspør elektriske anleggsmaskiner. Vi har akkurat fått de første og flere vil komme utover høsten. Oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ når gravejobben skal gjøres. Derfor har vi også i Volvo-kontrakten gjort en intensjonsavtale om levering av slike maskiner, sier Dahl.

De elektriske maskinene skal bidra til å styrke Utleiesenterets posisjon som «et grønt og miljøvennlig utleieselskap i bygg- og anleggsbransjen».

Powered by Labrador CMS