KLARE: Roar Kristensen er klar for å selge Case-anleggsmaskiner over hele Norge sør for Trondheim for Dagenborg & Kjærsgaard.

Klar fra nye lokaler

LARVIK: Dagenborg & Kjærsgaard er på plass i nye lokaler og er klare for å betjene Case-kundene sør for Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er ett år siden Case-forhandleren for Nord-Norge, Dagenborg, og danske Kjærsgaard, forhandler av de samme maskinene gjennom en årrekke i Danmark, inngikk samarbeid for å dekke området hvor Brubakken tidligere solgte Case anleggsmaskiner i Norge.

Kjærsgaard har fem avdelinger i Danmark som selger både landbruks- og anleggsutstyr. De har blant annet en avdeling i Løkken, bare en times biltur fra Hirtshals hvor fergen fra Larvik kommer inn.

Helt på brygga

Beliggenheten til det nye Sør-Norge-kontoret som er lokalisert til Larvik, er i så måte i ideell. Ansvarsdelingen er at Kjærsgaard skal stå for salget mens Dagenborg skal ha ansvaret for ettermarkedet.

- I Danmark har Kjærsgaard over 1000 maskiner på lager ved sine fem avdelinger. Tanken er at vi skal få våre maskiner derfra. De er jo bare en kort ferjetur unna, sier Roar Kristensen som fulgte med Case-maskinene fra Brubakken.

Den første demomaskinen som er på vei til Norge, er en Case CX145C SR gravemaskin. Denne korthekkmaskinen på drøyt 15 tonn har fått Steg V-motor, og er en modellene Case har stor etterspørsel etter.

Nytt verksted

Dagenborg & Kjærsgaard har overtatt det gamle bygget etter Norske Shell i Larvik. På den samme tomten skal det bygges et nytt verkstedbygg.

SENTRALT: Bygget Dagenborg & Kjærsgaard har flyttet inn i er nede på havna i Larvik.

- Vi er forsiktig i gang med meg som selger sammen med en teknisk leder og en mekaniker. I tillegg har vi flere danske mekanikere som vil komme og jobbe i Norge ved behov. Planen er at vi skal bygge på staben etter hvert som behovene melder seg, sier Kristensen.

Case har nylig utviklet en helelektrisk traktorgraver for det amerikanske markedet. Denne maskinen er det også flere norske kunder som har lagt merke til og er nysgjerrig på.

Powered by Labrador CMS