Det er fossilfritt laget stål i denne Volvo A30G rammestyrte dumperen.

Laget av en helt spesiell ståltype

Denne A30G-en er først av sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanseres «verdens første anleggsmaskin produsert med fossilfritt stål» i forbindelse med FNs klimakonferanse Stockholm +50. Anleggsmaskinen er produsert av Volvo Construction Equipment (Volvo CE), med fossilfritt stål fra SSAB og den skal brukes i NCCs steinbrudd Södra Sandby i Skåne.

Den rammestyrte dumperen ble overlevert av Melker Jernberg, adm. direktør i Volvo CE, til NCCs adm. direktør Tomas Carlsson under en formell tilstelning.

- NCC har en tydelig ambisjon om å bidra til en bærekraftig utvikling. Det arbeider vi strukturert og målbevisst med, blant annet ved att velge maskiner som lever opp til våre høye krav. Akkurat som i dette tilfellet, kreves det langsiktige og proaktive samarbeid mellom ulike aktører for å gjøre den bærekraftige reisen, sier Tomas Carlsson.

- Først i verden

NCC og Volvo CE har samarbeidet i flere år for å utvikle innovative løsninger og teknikk for å nå NCCs mål om å være klimanøytrale innen 2045.

- Vi er overbevist om at alle aktører i verdikjeden trenger å samarbeide og handle dersom vi skal lykkes med å senke CO₂-utslippene i anleggsbransjen. Å være først i verden med å levere en maskin bygget med fossilfritt stål til en kunde, har vært mulig takket være vårt sterke partnerskap, sier Melker Jernberg.

Maskinen, en A30G, er produsert ved Volvo CEs anlegg i Braås, Sverige, med fossilfritt stål fra stålselskapet SSAB. Den kjøres på HVO biodiesel.

Hele verdikjeden

- Vårt arbeid for å minimere klimapåvirkningen, gjelder ikke bare vår virksomhet. Vi ser på hele verdikjeden. Som en stor kjøper av anleggsmaskiner kan vi bidra ved å gjøre bærekraftige valg, sier Carlsson i NCC.

Powered by Labrador CMS