GRØNN NYKOMMER: Den første Merlo 5021 S med 21 meters bom skiller seg godt ut midt i rankene av nye Kubota-gravere.

Merlo-debutant hos Hymax

TELESKOPLASTERE: - Nå er den første Merlo teleskoplasteren i Roto-serien på plass hos oss i Brumunddal, og under klargjøring for levering til Naboen Utleie AS. Dette er starten på en ny representasjon vi har sett frem til med glede.

Publisert
GLAD TRIO: Knut Tangen (f.v.), Glenn Mellegaard og Torgeir Nustadhagen ved den nye Merloen som skal leveres til utleieselskapet Naboen.

Maskinen daglig leder Glenn Mellegaard i Hymax AS viser til er modellen 5021 S-Pluss. Maskinen i Roto-serien er en roterende teleskoplaster med 21 meters utskytbar bom, og den første maskinen i denne nye serien som leveres i Norge. Roto-seriens modeller er bygd for løftekapasitet fra 4-7 tonn og har løftehøyde fra 16-35 meter.

Skiller seg ut

Mellegaard og styreformann Knut Tangen var tilstede da produktsjef Torgeir Nustadhagen demonstrerte den nye Merloen. Høyreist med full bomlengde og i grønn farge skilte den seg godt ut som storebror blant de mindre røde Kubota-maskinene som sto rundt i lange rekker.

BESTSELGER: Modellen Merlo P27.6 er også på plass hos Hymax, en størrelse Hymax tror vil inngå blant de mest populære i Norge.

- De fleste av maskinene vi ser her på plassen er solgt og skal klargjøres for levering til kunder så snart som mulig. Inne på verkstedet går det nå på høygir. All plass er fullt belagt, og der leder veteran Kjetil Borchgrevink klargjøringen med montering av ekstrautstyr. Han har vært her i 22 år og går i farens fotspor, sier Mellegård. Et hyggelig innslag på verkstedet er også Hedda Solvang Kolden, 17 år og elev på Gjølsberg skole ved Stange. Hun er på fire ukers utplassering hos Hymax. – Her får jeg også være med på servicebil ute til kunder. Dette er en trivelig start med ny erfaring, så vi får se hvordan det går senere med lærlingeplass, sier hun.

UTPLASSERT: Hedda Solvang Kolden har fått utplasseringsplass på Hymax-verkstedet.

Merlo-agenturet

Da Hymax overtok importen av Merlo fra årsskiftet ble et sterkt ønske hos selskapet oppfylt.

- Utleiebedrifter utgjør en solid kundegruppe hos oss, og Merlo passer godt inn i det øvrige maskinprogrammet vårt. Vårt første møte med eksportsjefen hos Merlo var på Bauma allerede i 2019, og senere er det blitt flere runder. Vi har også besøkt den italienske produsenten som holder til ved Piemonte nord i Italia, sier Mellegaard. Han understreker at man under prosessen har hatt et ryddig forhold til tidligere Merlo-importør Alpha Maskin AS og Bjørn Olsen som nå vil konsentrere seg om betongbiler.

TRYKK: Etter 22 år på verkstedet, er Kjetil Borchgrevink veteran hos Hymax og i ferd med å montere Rototilt på en Kubota-graver. Snart får han bedre plass på verkstedet.

- Merlo-produktene utfyller maskinprogrammet vårt hvor Kubota er det største merket, men hvor både Giant og Ausa også er i vekst. Etter at avtalen med Merlo ble klar fra årsskiftet har vi fått god respons, både fra kunder og fra konkurrerende merker til Merlo, sier Mellegaard. Han legger til at den neste Merlo-maskinen som skal leveres er modellen Panoramic 4017, og den går til Asle Skoveng.

Merlos produktprogram er omfattende, med teleskoplasterne for både landbruket, industrien og entreprenørene. Produksjonen er rundt 7000 maskiner i året. I Norge vil trolig de mindre modellene være blant bestselgerne, tipper produktsjef Nustadhagen. Foruten den nevnte premieremodellen, var også en annen meget aktuell modell på plass hos Hymax, nemlig Merlo P27.6. Denne har løftekapasitet på 2,7 tonn, 6 meters bom og med en kjørehastighet på 40 km/t. Dette er detaljer som gjør den til en maskin for et bredt brukerspekter.

Powered by Labrador CMS