Maskinen er nå satt i drift hos Ivar Nilsen Entreprenør AS i Moss og er leid inn for å produsere matjord til årets sesong.

Norgeslansering

Tyske Neuenhauser – NH6020 Zero trommesikt.Neuenhauser er spesialsikter i Fredheim Maskins program for å komplettere vibrasjonssikter fra Keestrack og Sandvik.

Trommelsikt, stjernesikt, vindsikt og flip-flow-sikt er i Neuenhausers program i tillegg til kverner.

– Etter påvirkning fra Fredheim har også Neuenhauser tatt steget og utviklet en Zero-range trommel, står det å lese i en nyhetsmelding fra Fredheim Maskin.

Neuenhauser - NH6020 Zero trommesikt

  • Mater: 7-11 m3
  • Trommel: 31,5 m2
  • Vekt: 18 tonn på boggi og VBG-feste
  • Drift: Via 63 amp 400 volt ekstern strøm
  • Riggetid: 15 min
  • Utgående transportører for alle fraksjoner
  • Ingen sidebånd med omlastingspunkter (mindre spill)
  • Egnet for jord, bark, flis, kompost, forurenset masse, finsikting
  • 100% elektrisk – Zero-range

For Neuenhausers del betyr dette i stor grad å ta i bruk komponenter og teknologi fra sine stasjonære maskiner.

All hydraulikk under drift er byttet ut med elektriske komponenter, -og dieselmotoren og tilhørende motorkomponenter er fjernet.

Dette gir mindre energiforbruk, null utslipp, mindre støy, lengre levetid, ingen olje-/filterskifter og ti ganger lengre serviceintervall, opplyser Fredheim.

Har fjernet brannfarlige komponenter

Mange sikteverk blir benyttet i brannfarlig masse som flis, bark og kompost.

– En tradisjonell trommel har høy brannrisiko på grunn av mange varme komponenter som turbo, eksosanlegg, partikkelfilter og brennbare væsker som diesel og hydraulikkolje. Flis, bark og kompost i nærheten av turbo/eksosrør/partikkelfilter og gjerne litt svetting av hydraulikkolje er en uheldig kombinasjon. Dette er en risiko som forsvinner med zerosikten, fremhever Fredheim Maskin.

Energibesparelse

Maskinen har energiforbruk på 15kW/h og med samlet elektro-effekt på kun 39 kW, der en tradisjonell diesel-hydraulisk maskin har dieselmotor på 80–100 kW. Så energibesparelsen er enorm på grunn av bedre virkningsgrad, poengterer Fredheim.

Servicebehov og levetid

Serviceintervall er økt fra 500 timer til 5000 timer. Dette gir mindre nedetid, og servicekostnaden er lavere enn tidligere.

Neuenhauser NH6020E Zero.

NH6020 Zero har i stor grad komponenter fra stasjonære verk: Mange komponenter som begrenser levetiden – som dieselmotor og hydraulikk – er fjernet.

– Den økonomiske levetiden på maskinen er over doblet i timer/år. Maskinen er kabelelektrisk og kobles til nettstrøm, batteripakker, samt hva fremtiden bringer av hydrogen og biogassløsninger, skriver Fredheim Maskin i meldingen.

Genset drift

Der nettstrøm ikke er tilgjengelig, kan løse genset (generatorsett) benyttes «med tynn strømkabel imellom».

Dieselelektrisk gir også vesentlig lavere forbruk enn diesel-hydraulisk på grunn av bedre virkningsgrad.

Ved bruk av «løst» genset skal man alltid kunne tilpasse dette til nyeste og kommende motorteknologi.

Fredheim Maskin tilbyr Steg 5 genset (uten adblue) med forbruk på ca. 3,5 liter per time ved drift av slik trommelsikt. Det tilsvarende forbruket for diesel-hydraulisk maskin, er ifølge Fredheim 7–9 liter/time.

Ivar Nilsen entreprenør

Maskinen er nå satt i drift hos Ivar Nilsen Entreprenør AS i Moss og er leid inn for å produsere matjord til årets sesong.

Dette er første helelektriske Zero trommel i mobil versjon i Norge, uten dieselmotor og uten hydraulikk under drift, ifølge Fredheim.

Powered by Labrador CMS