FUNGERT BRA: Både Feiring og Pon trekker frem det gode samarbeidet i overleveringen.

Ny kjempe hos Feiring

Feiring har fått en ny kjempe, på 150 tonn, i drift på Lørenskog.

Publisert Sist oppdatert

Lastemaskinen Cat 6015 veier ikke mindre enn 150 tonn og bakgraveren har en skuffe på 8,6 kubikk. Kreftene hentes fra en Cat C27 V12-motor på 820 hk (Steg V), og «kraftkaren» er levert av Pon Equipment.

- Vi var ute i god tid og sikret oss denne maskinen allerede i 2022, sier maskinsjef Roar Aaserud hos Feiring.

Han sier at Feiring med den nye Cat 6015, øker kapasiteten med helt 1,5 kubikk per skuffe, og reduserer lastetiden med 50 sekunder per dumper. Dette har også positive utslag på utslipp.

Videre har Cat 6015 nyere motorteknologi som gir høyere kapasitet og produktivitet enn de eldre maskinene.

- Vi får vi gjort mye mer på kortere tid, noe som er viktig for oss, sier Aaserud.

PÅ PLASS: Her er maskinen på plass, et par måneder før planlagt overlevering. Fra venstre: Kjetil Tørseth og Roar Aaserud (begge Feiring), Øystein Grave, Helge Mallaugstredet og Per Olav Listou (alle Pon Equipment).

Maskinen var planlagt overlevert i august 2023, men det gikk raskere enn det. Allerede 14. juni fikk nemlig maskinfører Zdzislaw Musialowski i Feiring ta i bruk den nye maskinen.

Godt samarbeid

Aaserud har kun godord å si om byggingen som har foregått på verkstedet hos Feiring.

- Jeg må virkelig skryte av våre egne mekanikere, og spesielt mekanikerne til leverandør Pon som virkelig har stått på for å ferdigstille denne maskinen. Skikkelig imponerende arbeid. Det er gøy å se dyktige fagfolk i sitt rette element, sier Aaserud.

Per Olav Listou i Pon Equipment AS er enig og skryter av samarbeid med Feiring.

– Det er både spennende og givende å samarbeide med kunder som Feiring. Deres ansatte sitter på mye kompetanse og er samarbeidsvillige og løsningsorienterte. Et godt samarbeid som dette gjør at begge parter står igjen med et sluttprodukt vi kan være fornøyde med, sier Listou.

Powered by Labrador CMS