NYHET: Ny modell i Z-line serien, denne gangen Cat 330 Z-line på 35 tonn. Første kunde er Rivenes AS.

Ny Z-line – første solgte i Norge

PON EQUIPMENT: Rivenes AS har tatt i bruk Norges første Cat 330 Z-line elektriske gravemaskin på 35 tonn.

Publisert

Nyheten representerer en ny modell fra den norske Caterpillar-forhandleren Pon Equipment AS som selv bygger om Cat-maskiner til elektrisk drift, og kaller maskinene for Z-line.

Rivenes AS har altså mottatt den første 35-tonneren som er storebroren til Cat 310 Z-line (ca. 10 tonn) og Cat 320 Z-line (ca. 25 tonn) som Pon Equipment har bygget i flere år. Rivenes AS har begge disse i sin maskinpark fra før av.

Fem timers drift

Den nye Cat 330 Z-line kan kjøres kun på batteridrift, og med et snittforbruk på 75 kW opplyser Pon at man kan forvente ca. fem timers driftstid før lading. Maskinen kan hurtiglades med CCS2 opp til 260 kW, og med dette kan batteriprosenten lades fra 10% til 90% på 1 time. Maskinen er levert med mulighet for å kjøres på kabel, og med tilkobling til 400V lader maskinen kontinuerlig med 80 kW effekt. Med denne strømtilførselen er driftstiden i praksis uendelig, opplyser Pon Equipment.

Videre er maskinen utstyrt med innebygde teknologier som Cat Grade 2D, Cat Grade Assist, Cat E-fence og Cat Payload. Ved å benytte seg av disse teknologiske mulighetene, skal produktiviteten kunne økes betydelig betraktelig, opplyser Pon.

Første oppdrag for den nye maskinen til Rivenes AS, er et rivningsarbeid på Midtbygda sykehjem i Åsane Bergen.

Powered by Labrador CMS