LANSERES: Nye dimensjoner av etthjulskonfigurasjonen Nokian Ground Kare.

Nye dimensjoner på Nokian Ground Kare hjulgraverdekk

Nokian kommer med flere dimensjoner av sitt dekk for hjulgravere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

FLEKSIBELT: Mønster, oppbygging og gummiblanding skal gjøre dekket fleksibelt.

Den finske produsenten satser på etthjulskonfigurasjon, fremfor dobbelthjul for hjulgravere. Selskapet begrunner dette med, og hevder at, deres løsning øker kapasiteten til hjulgravere og ytelsen til dekkene sammenlignet med dobbelthjul vesentlig.

Nokian skriver videre i en pressemelding at også traktorgravere yter sitt beste med allsidige dekk. Nokian Ground Kare-dekkutvalget utvides med tre nye dimensjoner (se nederst).

Nokian påpeker at hjulgravere med etthjulskonfigurasjon har visse fordeler sammenlignet med tohjulskonfigurasjon: At de er mer skånsomme mot underlaget, og at ikke stein setter seg fast mellom dekkene. Produsenten skriver videre at noen entreprenører forteller at med Ground Kare-dekk kan de arbeide med hjulgraver på underlag som tidligere krevde en beltegraver.

Også i gravearbeid omtales stabiliteten til dekket/hjulgraveren som utmerket. Gummiblandingen er tilpasset for bruk vinterstid også for å sikre godt grep. Nokian påpeker også at dekket med sitt store fotavtrykk og robuste gummi, slites svært langsomt og jevnt under kjøring på vei. Videre er Ground Kare stålforsterket mot kutt og sprekker.

Dekket er også tilpasset for bruk på traktorgravere, og det finnes en spesiell semi-profilløs modell som er utviklet for bruk på jernbane.

I tillegg til de eksisterende dimensjonene av Nokian Ground Kare, er det altså nå tre nye dimensjoner klare:

Det største dekket, 710/40-22,5, har ekstra stort fotavtrykk for arbeid på myk jord. Dekkdimensjonen 600/50-22,5 er spesielt utviklet for mindre maskiner, og for traktorgravere med tunge redskaper skal 620/60B30 gi fremragende lastekapasitet, melder Nokian.

Powered by Labrador CMS