Kjetil Nilsson, daglig leder i for Nellemann Machinery i Norge kan snart levere Kubota-traktorer med Topcon GPS-løsninger.
Kjetil Nilsson, daglig leder i for Nellemann Machinery i Norge kan snart levere Kubota-traktorer med Topcon GPS-løsninger.

Nytt system i Kubota-traktorer

Resultat av et nordisk samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Fremover vil Kubota-traktorer i Norge, Danmark og Sverige kunne leveres med GPS-løsninger fra Topcon. Det takket være et strategisk samarbeid mellom Nellemann Machinery og Thorsen-Teknik.

Samarbeidet er en konsekvens av at selskapene internasjonalt forrige år inngikk et samarbeid om presisjonslandbruk. Kjetil Nilsson, daglig leder i for Nellemann Machinery i Norge, sier at det blir stadig mer vanlig å bruke GPS i landbruksnæringen generelt.

- For å imøtekomme den stadig økende etterspørselen etter GPS-løsninger, har Nellemann Machinery inngått et nordisk samarbeid med Thorsen-Teknik som har det nordiske agenturet på Topcon, sier han.

Styrker den nordiske posisjonen

Forrige år inngikk Kubota og Topcon et internasjonalt datasamarbeid om presisjonslandbruk. Nå har importørene inngått et samarbeid for å kunne tilby løsningene på det nordiske markedet.

- I første omgang skal vi dele kompetanse om bruk og implementering av Topcons GPS-systemer i Kubota sine traktorer. Vi ser at vår primærmålgruppe tar digitale hjelpemidler stadig mer i bruk. Samarbeidet styrker posisjonen vår i Norge, Danmark og Sverige, sier Torben Thorsen som er administrerende direktør i Thorsen-Teknik.

Demotraktorer med nytt utstyr

Fra høsten av vil flere av Kubotas demotraktorer utstyres med GPS-utstyr fra Topcon.

- Samarbeidet er som nevnt på tvers av Norge, Danmark og Sverige. Topcon vil være vårt prioriterte GPS-system ved salg av traktorer i Norden. Det handler om å komme markedet i forkant for å styrke sluttbrukernes opplevelse når våre produkter og løsninger tas i bruk, sier Kjetil Nilsson.

- Våre selgere er flinke til finne løsninger som matcher kundenes behov. Samtidig har de nå tilgang til eksperter dersom kundene har mer tekniske spørsmål eller spesielle ønsker. Fra høsten av er vi klare for å vise frem demotraktorer med GPS-utstyr av høyeste internasjonale standard, avslutter han.

Powered by Labrador CMS