Avdelingen for spesialprodukter hos Pon Equipment AS på Berger i aksjon med å plassere inn pedaler i gravemaskinen.

Pedaldrevet Cat gravemaskin

Pon Equipment AS har utviklet en pedaldrevet gravemaskin som skal få benevnelsen Cat 301.8 Z-line MD (MD for manuell drift).

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Pon Equipment AS skriver i en pressemelding at de nå har tatt skrittet enda lenger inn i fremtiden for å skape bærekraftige løsninger.

- Resultatet av den siste tidens økende drivstoff- og strømpriser har ført til utviklingen av en manuell variant av den populære 2-tonns Cat graverne, Cat 301.8 MD. Avdelingen for spesialprodukter i Pon har i flere måneder jobbet med en løsning for manuell drift der behovet for strøm og diesel er helt fjernet og muskelkraft er det eneste som driver maskinen. Vanlig dieseldrift kan aktiveres ved behov, skriver de i meldingen sendt ut 1. april.

Gjennom «avanserte teknikker, ikke ulikt de man finner i gammeldagse ergometersykler», skal de nå ha kommet frem til en maskin der maskinføreren selv trår for å gi maskinen kraft til å utføre arbeidet.

- Maskinen kan fortsatt gå på diesel, men er det ønskelig å spare miljøet og kostnader kan man dra i en spak slik at pedaler kommer frem i gulvet og maskinen kan drives manuelt, kun ved hjelp av muskelkraft, skriver Pon.

Pedaldrift.

Maskinen opplyses å være utrustet med batteri som lades når sjåføren trår og maskinen står stille.

- Sjåføren kan justere hvor tungt det er ønskelig å trå, i skjermen i førerhuset. Her ser man også kaloriforbruk og puls m.m dersom man via bluetooth, kobler pulsklokke med skjermen i hytta, skriver Pon.

Hybrid løsning som gir helsegevinst for føreren

Pons mål, er å ha en prototyp av maskinen klar til Vei & Anlegg.

- Dette er en av våre råeste nyheter på årets Vei & Anlegg, sier en begeistret Erik Sollerud, direktør i Pon Equipment.

- Det er viktig for oss å vise oss som en leverandør av bærekraftige løsninger.

- Vi er spent på mottakelsen av denne fantastiske nyheten. Dette er en maskin vi aldri har sett maken til, sier Jon Einar, ansvarlig for avdelingen for Produktutvikling.

AT.no ber de av våre lesere som ikke har gjennomskuet det hele om å se på datoen saken ble publisert: 1. april. Denne nyheten finnes nok ikke i virkeligheten.

Powered by Labrador CMS