Gunnar Moe i Rana Gruber er fornøyd med avtaleutvidelsen som gjør det mulig for Rana Gruber å tenke langsiktig og konsentrere seg på det de er best på - utvinning av malm.

Rana Gruber utvider samarbeidet med Cargill

Rana Gruber utvider i dag avtalen med den globale industrigiganten Cargill med fem nye år, fra 2025 til 2030.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Rana Gruber og Cargills globale metalldivisjon annonserte i dag, 10. juni, at selskapene har signert en bindende avtale om å utvide den eksisterende kontrakten mellom selskapene med fem år fra 2025 til 2030. Det er en eksklusiv avtale hvor Cargill forplikter seg til å kjøpe og markedsføre hele Rana Grubers produksjon av hematitt, rundt 1,7 millioner tonn jernmalmkonsentrat i året.

- Avtalen beviser vår sterke forpliktelse til å tenke og jobbe langsiktig med produksjonen av jernmalm. Utvidelsen helt til 2030 underbygger den høye kvaliteten i produktene våre, gir oss forutsigbarhet i mange år og representerer en forlengelse av det verdifulle samarbeidet med Cargill, sier Gunnar Moe, adm. direktør i Rana Gruber.

Rana Grubers totale produksjonskapasitet er årlig på 1,8 millioner tonn jernmalmkonsentrat, hvor hematitt-konsentrat er selskapets viktigste produkt som utgjør mer enn 90 prosent av produksjonen.

De to selskapene vil hjelpe kunder i den globale stålindustrien med å redusere sine karbonutslipp ved å tilby jernmalm av høy kvalitet og med høyt jerninnhold, og med CO₂-fri produksjon i Mo i Rana fra 2025.

Høyere jerninnhold

Gjennom partnerskapet, bistår Cargills metalldivisjon med ikke kun teknisk markedsføring og kostnadseffektiv risikostyring, men trekker i tillegg på selskapets globale nettverk, lokale tilstedeværelse og unike bransjeinnsikt i den globale stålindustrien.

Dette gjør at Rana Gruber kan fokusere på kjernevirksomheten; fortsatt effektiv utvinningen av jernmalm kombinert med at jerninnholdet løftes fra 62 til 65 prosent i produksjonen.

- Cargill er en avgjørende partner for at vi kan realisere det viktige initiativet om å kunne tilby jernmalm med høyere jerninnhold, fra dagens 62 til 65 prosent, sier Moe i Rana Gruber.

Rana Grubers hematittkonsentrat er et jernmalmprodukt av høy kvalitet og med høyt jerninnhold, som gjør at stålverkene kan kutte sine CO₂-utslipp kraftig per tonn stål produsert.

Kutter alle CO₂-utslipp

Rana Gruber har i dag bransjens laveste utslipp, og CO₂-utslippene fra produksjonen ligger 40 prosent under gjennomsnittet av jernmalmprodusenter globalt. Innen 2025 skal Rana Gruber fjerne alle CO₂-utslipp gjennom elektrifisering av maskin- og transportaktivitetene.

- Vi er svært tilfredse med å utvide dette viktige partnerskapet med Rana Gruber, sier Lee Kirk, Managing Director i Cargill Metals og fortsetter:

- Samtidig med at hele stålindustrien nå jobber med å bli grønnere, er både Rana Gruber og Cargill Metals forpliktet til å tilby løsninger for å hjelpe industrien med å navigere arbeidet med avkarboniseringen. Partnerskapet muliggjør at begge selskapene kan fokusere på sine respektive styrker og i fellesskap leverer høykvalitets jernmalm-produkter som skaper en grønnere stålindustri.

Powered by Labrador CMS