STOR AVTALE: Daglig leder Pål Brandvold (t.v.) i RG Machine tar salgssjef Per Ivar Hveem i hånda etter den store avtalen om 10 Valtra A115-traktorer. Til høyre er Mjøndalen-selger Olav Fagerås i Akershus Traktor.

RG Rental kjøpte 10 Valtra-traktorer

AKERSHUS TRAKTOR: Det var åpenbart at det var på tide for RG Rental å skifte ut mange av sine Valtra-traktorer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I 2017 kjøpte Hæhre Maskinutleie hele 12 Valtra N103 H5-traktorer, samt tre 174 Direkt-modeller, og kommende høst går garantien ut på disse. Siden den gang er Hæhre Maskinutleie blitt til RG Rental som henvender seg bredt i markedet og er en av de største utleieselskapene i landet. Nå var det på tide å fornye deler av flåten.

Møttes på standen

På standen til Akershus Traktor på Vei og Anlegg, var daglig leder Pål Brandvold i RG Machine på besøk hos salgssjef Per Ivar Hveem og Mjøndalen-selger Olav Fagerås. Her ble det kjent hos RG Machine kjøper 10 Valtra A115, den nye modellen som etterfølger den tidligere nevnte N103-modellen. Traktoren har 115 hk.

- Det er viktig for RG å tilby kundene beste teknologi og sikkerhet, samt Steg V-motorer som er opp en utslippsklasse, sier Brandvold i RG Machine.

Vi må ha et visst antall inne for å raskt kunne levere utstyr, sånn er det med utleievirksomhet, man må ha det som etterspørres

Daglig leder Pål Brandvold i RG Machine

Varierte oppdrag

Utleieselskapet har ca. 20 traktorer i sin utleieflåte, hovedsakelig Valtra. Modellen som nå er valgt, er ikke tilfeldig. Dette er en liten anleggstraktor som er enkel å leie ut uten fører, og en anvendelig traktor for de fleste anleggsprosjektene. Av typisk oppdrag for traktorene ramser Brandvold opp at de benyttes til serviceoppdrag generelt, brøyting ellerc som skytetraktor. Til sistnevnte oppdrag har de en kompressor montert for å blåse leie borehull for støv, for eksempel.

Brandvold sier det er vanskelig å anslå en typisk leieperiode for slike traktorer, for det kan variere fra og oppdrag til flere år.

- Men vi må ha et visst antall inne for å raskt kunne levere utstyr, sånn er det med utleievirksomhet, man må ha det som etterspørres, sier han.

Sjelden avtale

Akershus Traktor markedsfører seg som Nord-Europas største Valtra-forhandler. Selskapet leverer mange maskiner, men det er ikke ofte at det går ut 10 traktorer i én handel.

- RG er en veldig stor og viktig kunde, og slike leveranser skjer ikke hver dag. De har lang kunnskap gjennom mange års drift, og dette med service og fem års garanti har vært viktig i denne handelen. De har også fornyet serviceavtalen som vi også hadde i forrige handel, sier Hveem.

Powered by Labrador CMS