MOTORER: Bergen Engines produserer motorer og har mer enn 900 ansatte, hvorav 650 ved hovedfabrikken i Hordvikneset i Bergen. Foto: Rolls Royce

Rolls-Royce fant ny kjøper

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det ble mye støy i kjølvannet av meldingen tidligere i år fra Rolls-Royce, om at de hadde solgt Bergen Engines til selskapet TMH. Da det ble avdekket at eierne var russiske oligarker protesterte både forsvaret og opposisjonen på Stortinget, og regjeringen stoppet salget.

Ny kjøper av Bergen Engines er britiske Langley Holdings som er et mangfoldig, globalt industrikonsern med hovedkontor i Storbritannia og virksomhet også i Tyskland, Italia, Frankrike og andre steder i verden. Det familieeide selskapet ble etablert i 1975, og melder at Bergen Engines vil bli drevet som en frittstående virksomhet.

Rolls-Royces hadde store tap i kjølvannet av pandemien, og hadde en plan om skaffe bedriften 2 mrd. pund gjennom salg av virksomhet. Bergen Engines var en del av dette, og salget skal være fullført i løpet av året. Med Langley som ny eier sier adm. direktør Jon Erik Røv at dette er starten på en ny æra for selskapet.

Powered by Labrador CMS