Samme bil gruser, høvler og salter veien

Se video av Oddvar Øygard AS' mannskaper i aksjon med veivedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

Oddvar Øygard AS på Ål i Hallingdal har skaffet seg en lastebil med svingbart midtmontert skjær. Skjæret fungerer med samme prinsipp som midtskjæret på en veihøvel.

Samme bil kan frakte ut grus, høvle og salte veien. Hallingdal har et langstrakt nettverk av grusveier, og en del oppdrag i denne kategorien.

- At alle operasjoner kan utføres fra samme bil og av samme mann - har effektivisert denne jobben betraktelig. Spesielt med lange avstander til fjellveier slik som her i Hallingdal. Det fordrer dog mer av sjåføren, og det er en fordel å ha litt bakgrunn fra maskinarbeid også, sier Ole-Bjørn Øygard, daglig leder i Oddvar Øygard AS.

I videoen over ser man grusing på fjellovergangen mellom Gol og Bagn. Her er to vogntog i sving med grusing, hvorav den ene også høvler og salter veien.

Sjåfør Reidar Haug følger med på skjæret via kamera under bilen, og styrer det med en joystick.

Det svingbare skjæret er bygd opp og levert av Maur Bilpåbygg AS. Saltutleggeren er levert av C. Grindvold AS.

I videoen ser man også Svein Roar Solheim på hjullaster, Rolf Harald Vestenfor i ekstra vogntog og Stein Hefte som monterer saltsprederen.

Oddvar Øygard AS er største leverandør av knuste masser i Hallingdal med 40 ansatte. De har tre egne pukkverk og ti mobile knuseverk.

Video er produsert av Erik Eggum, Anleggsfilm.no.

For en del år siden skrev AT.no også om Oddvar Øygards Vinterkjøring av blokkstein på Golsfjellet.

Powered by Labrador CMS