NYHET: Dino DC420Ri er ny i markedet, med en rekke forbedringer til forgjengeren. Sandvik melder at maskinen kan leveres på tampen av året.

Sandvik lanserer ny Dino-rigg

OVERJORD: Sandvik laserer Dino DC420Ri for overjordsboring. Riggen har en rekke oppgraderinger sammenlignet med forgjengeren Dino DC410Ri.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Sandvik at det altoverskyggende med topphammerriggen, er at den øker produktiviteten for overjordsboring.

Maskinen som allerede er i salg, benyttes i hullstørrelsesområdet 51–76 mm (2”–3”). Videre skriver Sandvik at bomsystemet har det største dekningsområdet i denne boreriggkategorien, og at den kraftige borhammeren 14 kW RD414 muliggjør boring med høy kapasitet. Dino DC420Ri kommer også med en bredere undervogn som gir bedre stabilitet og maskinen har fått Steg V-motor. Boresystemet kan utstyres med en valgfri tre-stangs karusellkassett for å kunne bore lengre hull ned til 14 meter. Sandvik skriver videre at de i fremtidige oppgraderinger vil legge til muligheten for autoboring, full utnyttelse av de potensielt lengre hullene og forbedret produktivitet er muliggjort ved tillegg av borestålkarusellen.

Fellestrekk

Dino DC420Ri

Anbefalt hulldiameter: 51–76 mm (2”–3”)

Borstål: R32, T35, T38

Hydraulisk borhammer: RD414, 14 kW

Motor: Volvo Penta TAD580VE 105 kW (Steg V)

Spyleluft: 3.5 m3/min, max. 8 bar

Transport lengde: 6.9 m

Transport bredde: 2.45 m

Transport høyde: 2.85 m

Total vekt: ca. 11.000 kg

Det er også ny syv-tommers berøringsskjerm på maskinen, samt kontrollsystem og skjermer med samme «utseende og følelse» som Sandviks Commando-rigger DC130Ri og DC300Ri. Fordelene er enhetlig brukeropplevelse, enkel opplæring og andre felles fordeler. Drillnavigasjonssystemet er oppdatert til TIMi-versjonen, og de elektriske systemene er redesignet for å forbedre robustheten og påliteligheten.

Det som imidlertid er bevart fra den gamle modellen til den nye, er det Sandvik Mining and Rock Solution omtaler som det velprøvde helhetskonseptet, nemlig det største dekningsområdet i sin klasse og kraftige borhammer.

Fremtiden

Sandvik skriver at Dino DC420Ri i fremtiden vil tilbys med to motoralternativer, både Tier 3 og Steg V utslippsklasser, og at Dino DC410Ri forblir i markedet inntil dette er klart.

Videre påpekes det også at fremtidige systemoppdateringer vil inkludere et åpent grensesnitt for overføring av 3D-data til tredjepartssystemer. Dette til formål som boring og sprengningsplanlegging, eller produksjonskontroll.

Powered by Labrador CMS