Politiet var på stedet og sikret bevis etter hendelsen i fjor høst.

Skjøt med hagle på gravemaskin mens føreren satt inni

Tre veiarbeidere flyktet for livet fra en mann som skjøt på en gravemaskin i arbeid.

Publisert

I fjor høst, i ei bygd på Sørlandet, satt en mann i 70-årene og drakk akevitt og øl mens han så på TV i sin egen stue da han ble oppmerksom på «en voldsom støy» utenfor huset.

Han gikk ut og så at en gravemaskin var i ferd med å fjerne greiner fra hans trær i veikanten uten at han var blitt varslet. Han gikk inn og hentet et haglgevær, og fyrte av en ladning i et av hjulene på gravemaskinen. Det er Dagsavisen som skriver dette.

Det var til sammen tre veiarbeidere på stedet. I tillegg til gravemaskinføreren var det en som kjørte varebil og en i traktor. Alle tre flyktet vekk fra skytteren i hvert sitt kjøretøy.

Snakket ikke med arbeiderne før han skjøt

Nå har saken vært oppe i rettssystemet og i tingretten forklarte de tre arbeiderne at de var redde og fryktet å bli skutt bakfra mens de kjørte vekk fra plassen.

Hagltreff.

I retten erkjente haglemannen at han avfyrte et skudd mot gravemaskinen for å stoppe bråket, og han skal bevisst ha siktet lavt for ikke å treffe føreren. At han ikke forsøkte å stoppe arbeidene verbalt først, kunne mannen ikke forklare med annet enn at han var irritert og beruset.

Mannen i 70-årene erkjente seg skyldig i uforsiktig omgang med våpen som følge av skuddet han løsnet, og for grov trussel mot gravemaskinføreren.

Fengsel, oppreisning og inndragelse

Skytteren ble dømt fengsel i 11 måneder, tre av dem betinget med en prøvetid på to år.

Han ble også dømt til å betale til sammen 150.000 kroner i oppreisning til de tre fornærmede. I tillegg er geværet og fem patroner inndratt.

Powered by Labrador CMS