INNHENTING AV PRISER: Leif Andreas Ludviksen i Forcit Norway AS (f.v.) gir priser på sprengstoff til Øksnevad vgs-elevene Simon Mæle Egeland (skal bli skytebas), Sebastian Håland (håndmann og maskinfører), Marius Larsen (maskinfører) og Mathias Knutsen (maskinfører og håndmann).

Skoleelever hentet priser fra Forcit

FORCIT: En gjeng skoleelever benyttet MEFA Stavanger til å innhente priser til en skoleoppgave.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Elevene fra Øksnevad vgs på Klepp, linjen anleggsteknikk, skulle nemlig kontakte flere leverandører for å innhente priser til følgende problemstilling: På et gitt område skal de (i teorien) bygge en parkeringsplass, og oppgaven var å finne ut om det er billigst å sprenge vekk en knaus, eller å kjøpe inn masse og fylle opp området.

- Jeg tror det blir billigst å sprenge, sier Simon Mæle Egeland som skal utdanne seg til å bli skytebas.

Klare mål

Han har «alltid» visst at han skal drive med boring og sprenging, til tross for at han ikke er fra en entreprenørfamilie. Sammen med kompisene fra skolen gikk han rundt og snakket med en rekke leverandører, og hos Forcit Norway AS fikk gutta alle prisene de trengte fra Leif Andreas Ludviksen som er områdeansvarlig Vest i Forcit Norway AS.

Til tross for at sprenging trolig er billigste alternativ i skoleoppgaven, er det krevende priser på sprengstoff nå. Ludviksen sier prisene er 60% høyere enn tidlig i oktober, og at dette skaper problemer for en del kunder som ikke kommer seg ut av inngåtte avtaler.

- Mange får med seg oppdragsgiver på å øke betalingen på grunn av økte sprengstoffpriser, men det er ikke alle som får det til. Noen kan risikere å gå i null på jobben, og da er ikke slitasje av utstyret medregnet, sier Ludviksen.

Powered by Labrador CMS