Kameraer rundt på traktoren (rød ring) tilbys nå som en del av Valtras Unlimited-utstyr.
Kameraer rundt på traktoren (rød ring) tilbys nå som en del av Valtras Unlimited-utstyr.

Slike skal gi veidriftere en ny hverdag

Valtra tilbyr nå systemet i sitt Unlimited-tilbehør.

Publisert

Valtra Unlimited View – Vision-based Intelligent Electronic Warnings (synsbaserte intelligente elektroniske advarsler) – er en ny funksjon lansert i forbindelse med 10-årsjubileet til Valtra Unlimited (spesialtilpassede traktorer).

View er et kamerabasert støttesystem for traktorførere som øker sikkerheten både i trafikken og på jordet. Systemet registrerer automatisk trafikkryss foran traktoren når man kjører med frontredskaper som fronttanker, snøploger og klippere med mer.

View har venstre, høyre og bakre kameraperspektiv. Systemet bytter automatisk til ryggekameraet når traktoren rygger og viser automatisk de to frontkameravisningene når blinklyset er på. Ved rygging oppdager et ryggekamera mennesker og trafikk bak traktoren for å unngå ulykker.

Slik vises de tre kameravinklene på en skjerm i førerhuset.
Slik vises de tre kameravinklene på en skjerm i førerhuset.

Systemet bruker Isobus-informasjon og maskinlæringsalgoritmer for å identifisere farer og varsle sjåføren.

- Operatørens stressnivå senkes ettersom den høyoppløselige skjermen viser informasjon og visuelle varsler til sjåføren på en intuitiv måte, skriver Valtra i en nyhetsmelding.

Kameravisninger og akustiske varsler kan endres under kjøring.

Dette nye Unlimited-alternativet er tilgjengelig, fabrikkmontert, via Unlimited Studio, hvor kunder også kan ha ekstra kameraer og annet valgfritt tilbehør montert.

- Unlimited View-løsningen er et utmerket eksempel på fremtidsvisjonen til Valtra Unlimited ettersom vi fokuserer mer og mer på å utvikle intelligente løsninger som dekker kundenes behov, sier Senior Manager, Brand Management, Unlimited Operations, Petri Loukialahos Valtra.

Powered by Labrador CMS