GLEDER SEG: Jan Hestbråten og kollega Tonje Haugen fra Sigurd Stave Maskin AS på plass da den første Ficon-utleggeren montert på Raptor pickup ble presentert på Vemas-standen på NNBA-messen i Tromsø.
GLEDER SEG: Jan Hestbråten og kollega Tonje Haugen fra Sigurd Stave Maskin AS på plass da den første Ficon-utleggeren montert på Raptor pickup ble presentert på Vemas-standen på NNBA-messen i Tromsø.

Stave tetter hull med Ficon Oy

NYTT AGENTUR: Sigurd Stave Maskin AS går inn i nytt marked tilpasset utstyr til pickuper.

Publisert

Pickuper med utstyr for salt-, sand-, saltlakespredning og snøploger er nemlig blitt stadig vanligere å se – også i Norge. Nå har Sigurd Stave Maskin AS inngått avtale med den finske produsenten Ficon OY.

Ficon OY som har opparbeidet seg en solid posisjon i Finland og markert seg blant de ledende innen segmentene snøploger og sandsprederutstyr for pickuper, ble nylig kjøpt opp av konkurrenten Hilltip OY. Det ble imidlertid besluttet at begge selskap, Ficon OY og Hilltip OY, skal fortsette virksomheten og markedsføringen av sine egne produkter under eget brand.

Da kom åpningen

- Beslutningen om å fortsette virksomheten under eget varemerke åpnet muligheten for oss i Sigurd Stave til å komme inn på det pickup-baserte markedet for strø- og snøryddingsutstyr. Vi har lenge sett hvordan pickuper med spesialutstyr har vunnet terreng i Norge, men har manglet tilbud i dette segmentet. Det får vi nå med Ficon-avtalen, og med den tetter vi samtidig et hull i produktprogrammet, sier Jan Hestbråten hos Sigurd Stave AS. Til vanlig er han produktansvarlig for Wille hos Sigurd Stave.

Tjuvstartet i Tromsø

Selv om Ficon-avtalen ikke var undertegnet fikk Sigurd Stave likevel en oppløftende tjuvstart på maskinutstillingen NNBA i Tromsø tidligere i sommer.

– Vi fikk på plass en lekker Raptor pickup med påmontert dobbeltvegget formstøpt 500 liters tank for grus/sand/salt med utleggerutstyr til åpningen på NNBA-utstillingen i Tromsø. Den ble utstilt på standen til vår forhandler Vemas AS, Sortland, hvor vi også viste Wille, forteller Hestbråten. Det er ikke å ta for hardt i å si at pickup-løsningen med Ficon-utstyr vakte stor interesse.

Den formstøpte, dobbeltveggede tanken er bygd i plastmateriale og rommer 500 liter inkludert vanntank. Utleggingen av sand/salt eller saltlake er GPS-styrt slik at man hele tiden er garantert riktig utlagt strømengde. Utleggeren kan også kjøres med saltlake for å spare på saltet, og driften er elektrisk.

Hele operasjonen styres av sjåføren fra hytta som legger inn alle parametere for mengde, strøbredde og deretter styrer utleggerenheten seg selv. Etter bruk heises aggregatet opp på planet, slik at man raskt kan flytte seg til neste sted.

- Hvor finner vi den største interessen for denne type pickup-basert strø- og snøryddingsutstyr Hestbråten?

- Kommuner, borettslag, entreprenører, anleggsgartnere og alle som har spesialisert seg på strø- og ryddejobber er aktuelle kjøpere. Teknologien er kommet langt, og med pickupen som transportmiddel trengs liten plass for å komme frem. Ficon bygger utleggerutstyr fra 380 kg og oppover slik at det kan tilpasses pickupens nyttelast, forklarer Hestbråten.

De første kundene er Ringerike kommune og Vaktmesterkompaniet, legger han til.

Powered by Labrador CMS