BREDDE: Raymo er 51 cm høy og med standard «padde» (klippebredde 1,04 m) har maskinen en lengde på 2,05 m.

Super-liten redskapsbærer

Akershus Traktor AS på Jessheim (Viken) og firmaets 14 avdelinger rundt i kongeriket har utvidet produktspekteret med en liten batteridrevet redskapsbærer.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Firehjulingen Raymo veier bare 250 kg og er først og fremst utviklet for klipping i bratte veiskråninger, veikanter, parker og kirkegårder. Men brøyteskjær og kost blir snart tilgjengelig.

Raymo som er produsert i Tsjekkia, er en el-drevet og fjernstyrt gressklipper med driftstid på 4-5 timer. Ladetid på batteriet er 6-7 timer.

Raymo har firehjulsdrift og lavt tyngdepunkt, leveres standard med 42 tommers klippepadde (klippebredde 1,04 m) og klarer ifølge pressemeldingen fint å klippe i 40 graders skråninger. Klippepadden har tre kniver som drives av hver sin el-motor. Man kan justere klippehøyden fra 4-10 cm, og ved kjøring over for eksempel kantstein, heves «panna» med det knappetrykk på fjernstyringen. Maskinen har «zero turn» og «snur rundt på en femøring».

Det er Nomaco Norge AS som importerer maskinen. Firmaet har kontorer hos Akershus Traktor på Jessheim og foruten husverten og dens avdelinger, selger også Solberg Mek. Verksted i Bergen og CF Maskin i Melhus Raymo-klipperen.

Powered by Labrador CMS