- At Tess øker majoritetseierandelen i Hydraspec, er en del av en strategisk satsing for å utvide og styrke servicetjenester innen hydraulikk og sylindere, sier Tess Øst-regionsjef Nils Lauvlid
- At Tess øker majoritetseierandelen i Hydraspec, er en del av en strategisk satsing for å utvide og styrke servicetjenester innen hydraulikk og sylindere, sier Tess Øst-regionsjef Nils Lauvlid

Tess øker eierandelen i Hydraspec

Varsler stor kapasitetsøkning hos bedriften.

Publisert

Tess øker eierandelen til 85 prosent i Kristiansand-bedriften Hydraspec, og med dette styrker selskapet sin posisjon innenfor overhaling og service av sylindere.

Tidligere har Tess kjøpt opp Sylinderakutten og Hydraulikkteknikk. Nå økes eierandelen i Hydraspec fra 70 til 85 prosent.

Hydraspec administreres av Tess Øst ved regionsjef Nils Lauvlid, som også er påtroppende styreleder i firmaet.

- Det siste oppkjøpet er del av en strategisk satsing for å utvide og styrke servicetjenester innen hydraulikk og sylindere. Med Hydraspec dekker vi hele behovet i markedet, inkludert de største sylindrene, sier Lauvlid.

Hydraspec

  • Etablert: 2013
  • Omsetning i 2021: 16,3 millioner
  • Antall ansatte: 10

Styrker salgsapparatet

Hydraspec tilbyr tjenester innen sylinderoverhaling, service og bygging av hydrauliske anlegg samt andre tilhørende tjenester innen trykktesting, flushing, slangeproduksjon, industrirørlegging, og utleie av utstyr on- og offshore.

Firmaet er basert i Kristiansand, som utgjør et viktig knutepunkt for store aktører innenfor hydraulikk, samt olje og gass.

- Vi går inn med ny daglig ledelse og styrker salgsapparatet for å betjene kundenes behov for overhaling og service/vedlikehold av sylindere, sier Lauvlid.

Tess

  • Etableringsår: 1968
  • Omsetning i 2021: 3,4 milliarder
  • Antall ansatte: 1200
  • Eiere: Stiftelsen Erik Jølberg og ansatte
  • Bærekraft: Medlem i Etisk Handel Norge
  • Samfunnsansvar: Stiftelsen Erik Jølberg delte ut 2,5 millioner til lag og foreninger i 2021

Hydraspec utvider

Påtroppende daglig leder for Hydraspec er Daniel Ribbing. Han fortsetter samtidig som leder for Sylinderakutten. Det legges opp til et aktivt samarbeid blant Tess-selskapene for å dele kunnskap samt utnytte og øke total kapasitet i verksteder og serviceressurser.

Hos Hydraspec blir det en vesentlig utvidelse av kapasiteten, med en tredobling av arealet med tilhørende fasiliteter.

- Det innebærer blant annet krankapasitet for å kunne foreta overhaling av de største sylinderne på markedet, avslutter Lauvlid.

Powered by Labrador CMS