KLIPPER OG HENGER: Morten Kulstad i Kulstad Maskin med en ny Robo Mini-klipper på en ny maskinhenger fra Brian James Trailers.

To nyheter i ett

KULSTAD OG TILHENGER NOR: Bak Morten Kulstad er det to ferske nyheter.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kulstad eier og driver Kulstad Maskin AS på Vuku nord for Trondheim. Tidligere var selskapet entreprenør og brukte Energreen klippere i daglig arbeid, men etter hvert byttet selskapet fra å bruke dem selv til å bli forhandler og å selge utstyret til andre entreprenører, kommuner og andre. Kulstad Maskin er også forhandler for Tilhenger Nor i Midt-Norge, og i programmet er hengere fra Brian James Trailers.

Minstemann

Men vi tar dem hver for seg: Den nye Energreen Robo Mini er en helt ny modell som nå også er produsentens minste. Tidligere var den minste i serien en maskin med 33 hk, men denne krabaten på 425 kg (pluss redskap) er på 23 hk. Den har pendling på understellet og er ellers skånsom mot underlaget med sin beltedrift og lave vekt. Den klipper i 50 graders helling og klippebredde er 1 meter.

TIL KOMMUNE: Reform Metrac er kåret til «Årets Traktor 2022» i spesialtraktorklassen. Første i Norge er solgt til Trondheim kommune.

Også maskinhengeren, en modell i General Plant-serien, som klipperen sto på er ny. Hengeren kan leveres med kjørebro eller kjørelem bak, og foran på draget er det en jekk som gjør at man kan tilte opp hengeren og få bedre vinkel. Kulstad forteller at disse hengerne er modulbasert, og at man kan bygge på en rekke ulike løsninger etter hva man trenger. Utstillingshengeren var ca. 800 kg tung, hvilket betyr at den kan laste 2,7 tonn på den.

Årets traktor

Kulstad hadde også med en Reform Metrac-traktor på standen. Traktoren ble kåret til «Årets Traktor 2022» i spesialklassen nylig. Reform Metrac kommer i hk-klasser fra 60 til 95 hk, og veier fra to til tre tonn. Et raskt blikk på den, viser tydelig at denne tilhører spesialklassen. Den har en meget spesiell utforming der vekten er plassert lavt og rundt hytta. Videre har den firehjulsstyring, og kan kjøres i krabbegang for å øke stabiliteten under skråkjøring. Samme effekt gir muligheten for å montere på tvillinghjul. Servicepunktene er lett tilgjengelig og rundt hele traktoren, lite inn i midten og på trange steder.

Powered by Labrador CMS