U-PLOG: Vama-serien med tunge U-ploger teller 8 modeller som Tor Helge Dal og Torp Maskin AS tar inn i Norge.

Tunge nyheter hos Torp

TORP MASKIN: Det var to store og tunge nyheter fra Vama hos Torp Maskin AS på Vei og Anlegg.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

BAKSIDEN: Man ser ganske raskt at plogen er robust bygget med mye stål.

Modellen på messa på Lillestrøm var Vama EAU5850HD med transportbredde på 294 cm, maks arbeidsbredde på 598 cm, vinklet bredde på 484 cm, høyde på 130 cm, hovedskjær på 2x122 cm, vinger på 168 cm og vekt på 4,1 tonn. Serien kommer i hele 8 modeller med maks arbeidsbredde fra 506 cm til 872 cm, og vekt fra 3,6 tonn til 5,1 tonn.

Tunge hjullastere

- Dette er U-ploger med fast slitestål til bruk på tunge hjullastere, sier Tor Helge Dal i Torp Maskin.

ISRIVESKUFFE: Det er ganske store volumer på isriveskuffene fra Vama som Torp Maskin stilte ut.

Dette er typisk snøryddingsutstyr for store plasser, og vingene kan kjøres 90 grader. Plogene leveres med 20 mm slitestål (eller gummi eller plast), velgerventil, akkumulatorer og +- 5 grader sideveis pendling. I tillegg er led posisjonslys standard på serien. Det opplyses også at alle boltene i ledd er av en type som gjør at man kan få bort eventuell slark.

Isriveskuffe

Den andre nyheten er en serie store isriveskuffer, også denne for bruk på tunge hjullastere. Volum på utstillingsmodellen er 3,1 m3 og den er 250 cm bred (1125 kg tung). Serien kommer også i bredder på 2m, 2,7 m og 3m. Bunnplaten er i ståltypen Hardox 500 og tilfredsstiller Statens vegvesens standard for slitestål. Skuffen skraper is både foran på og innerst i skuffen.

- Dette har vi fått mange spørsmål om, og dette er helt nytt for oss. Skuffen kom inn på starten av Vei og Anlegg-uken, og her på standen har veldig mange stoppet opp ved den, alt fra entreprenører til kommuner, sier Dal.

Powered by Labrador CMS