Grunnarbeidene startet opp i januar 2021, og har under utfordrende grunnforhold med porøst fjell og nærhet til eksisterende T-bane, lagt et trygt fundament for det nye badeanlegget på Tøyen.
Grunnarbeidene startet opp i januar 2021, og har under utfordrende grunnforhold med porøst fjell og nærhet til eksisterende T-bane, lagt et trygt fundament for det nye badeanlegget på Tøyen.

Utfordrende grunnarbeider

Porøst fjell under nytt badeanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Grunnarbeidene til det nye Tøyenbadet startet opp i januar 2021, og har under utfordrende grunnforhold med porøst fjell og nærhet til eksisterende T-bane lagt fundament for det nye badeanlegget på Tøyen i Oslo.

Nærmere 240 pæler, 460 fjellbolter og 700 kubikkmeter betong har gått med i prosessen.

- Grunnarbeidene har vært både utfordrende og spennende. Nå gleder vi oss over å ha nådd en viktig milepæl, og til å reise det som skal bli et nytt og moderne badeanlegg på Tøyen, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF.

Askim Entreprenør har vært ansvarlig for grunnarbeidene.

Solid råbygg i miljøvennlig betong

Involverte i prosjektet:

  • Prosjekt- og byggeledelse: Stema Rådgivning AS
  • Arkitekt/prosjekteringsgruppe: Asplan Viak AS
  • Byggentreprenør: AF-Gruppen
  • Samspillsentreprenør vannbehandling og stålbasseng: ENWA Badeanlegg AS
  • Rørleggerarbeider: Bærum Rørleggerbedrift
  • Luftbehandling: Bravida Norge
  • Elektroarbeider: GK Elektro
  • Automatisering: SRO
  • Grunnarbeider: Askim Entreprenør AS

Frem mot jul, skal AF-gruppen jobbe med å forskale, armere og støpe gulv og vegger i underetasjen og første etasje til det nye Tøyenbadet.

I løpet av neste år skal råbygget på fire etasjer stå ferdig. I den prosessen vil det gå med drøyt 2000 tonn «resirkulerbart armeringsstål» og rundt 15.000 kubikkmeter «miljøvennlig betong».

- Alle betongarbeidene utføres med lavkarbonbetong klasse A. Dette fører alene til en reduksjon av CO₂-utslipp på over 40 prosent i forhold til referansebygg, sier Grimsby.

- Det er viktig for byrådet at miljøambisjonene er høye i alle kommunens prosjekter. Jeg er veldig fornøyd med at vi på det nye Tøyenbadet blant annet har fokus på miljøvennlig materialbruk, sier byråd Victoria Marie Evensen.

Økt bassengkapasitet

Det nye Tøyenbadet skal bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall. Med totalt sju bassenger og en vannflate på 2700 kvadratmeter, vil det nye anlegget bli Oslos største badeanlegg og gi et variert badetilbud til idretten, skole, helse, mosjon, lek og velvære.

Det nye Tøyenbadet blir Oslos største badeanlegg.
Det nye Tøyenbadet blir Oslos største badeanlegg.

Det nye anlegget vil få 2,5 ganger større vannflate enn det gamle Tøyenbadet, og bidra med økt bassengkapasitet i Oslo. Dersom gjenstående arbeider og oppstart av badeanlegget går som planlagt, skal badet kunne tas i bruk sommeren 2024.

Powered by Labrador CMS