Konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg har en betydelig større organisasjon i Bergen etter oppkjøpet.
Konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg har en betydelig større organisasjon i Bergen etter oppkjøpet.

Veidekke kjøper Bergens-entreprenør

Entreprenøren har rundt 140 ansatte og omsetter for ca. 750 millioner kroner per år.

Publisert

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om å overta 100 prosent av Constructa Entreprenør AS for å danne en sterkere bergensk byggentreprenør.

Constructa har håndverkere innenfor grunn-, betong-, tømmer-, innredning,- mur- og flisarbeider.

- Overtakelsen av Constructa Entreprenør er et viktig grep for å styrke vår posisjon i Norges nest største by. Vi har en lang og god historie i Bergen, og ser dette som et viktig grep for å utvide tilbudet til våre kunder i et attraktivt marked sammen med våre samarbeidspartnere. Vi kjenner Constructa Entreprenør godt, de er sterke i flere markedssegmenter og kompletterer vår virksomhet på en god måte. Sammenslåingen vil danne grunnlaget for en sterk bergensk byggentreprenør, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Constructa Entreprenør AS ble grunnlagt i 2007 av Thor Småbrekke og Kari Saarisilta. De to, sammen med styreleder Mons Aase, utgjør majoritetseierne i selskapet. Selskapet har rundt 140 ansatte, hvorav 85 er fagarbeidere, og har en årlig omsetning på rundt 750 millioner kroner.

- Førstevalg som nytt hjem

- Veidekke er et foretrukket førstevalg som nytt hjem for oss, og vil kunne forvalte Constructa-arven videre på en god måte. Constructa Entreprenør har solide folk både på funksjonær- og fagarbeidersiden, og som integrert i Veidekke vil vi kunne øke konkurransekraften og gjennomføringsevnen i Bergensregionen, sier CEO i Constructa, Thor Småbrekke.

Dagens eiere i Constructa Entreprenør vil være med videre som nøkkelansatte i det nye Veidekke Bygg Bergen, og integrasjonen av de ansatte og selskapet for øvrig starter så snart som mulig.

Selskapsverdi

Avtalt kjøpesum tilsvarer en selskapsverdi på ca. 200 millioner kroner på gjeldfri basis. Constructa Entreprenør hadde i 2021 en omsetning på NOK 726 millioner, et driftsresultat (EBIT) på 49 millioner kroner og en positiv rentebærende posisjon 31. desember 2021 på184 millioner kroner. Oppgjøret vil skje mot kontanter og aksjer i Veidekke ASA.

Gjennomføring av kjøpet vil skje snarest mulig, og forventes gjennomført i løpet av høsten, men er videre betinget av due diligence og at transaksjonen godkjennes av konkurransemyndighetene.

Etter sammenslåingen vil Veidekke Bygg i Bergen ha nesten 350 ansatte og omsette for 1,8 milliarder kroner per år.

Powered by Labrador CMS