Veidekke skal bygge parkeringshus i fjellet på Kristiansands «indrefilet», Odderøya.
Veidekke skal bygge parkeringshus i fjellet på Kristiansands «indrefilet», Odderøya.

Veidekke skal bygge P-hus i fjell i Kristiansand

Veidekke har fått i oppdrag av Kanalbyen Eiendom AS å bygge et parkeringsanlegg med 341 parkeringsplasser i fjellet på Odderøya i Kristiansand.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Prosjektet er utviklet i nært samarbeid mellom Veidekke og Kanalbyen Eiendom. Kontrakten er en totalentreprise verdt 130 millioner kroner.

Kanalbyen har en meget attraktiv beliggenhet, og ved å legge parkeringshuset i fjellet blir området åpent og tilgjengelig, samtidig som beboerne får kort vei til bilene sine.

- Vi takker så mye for oppdraget. Her skal vi få utnyttet vår kompetanse innen både bygg og anlegg på beste måte. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene sammen med våre lokale samarbeidspartnere til sommeren, sier prosjektdirektør Bernt Wilhelmsen i Veidekke.

Kanalbyen er en ny bydel på Odderøya i kort gangavstand fra Kristiansand sentrum. Her er det planlagt for rundt 700 leiligheter med sjøen på den ene siden, skogen på den andre og en kanal gjennom det hele. De første beboerne flyttet inn i januar 2019, og nå er det tredje av i alt sju byggetrinn under oppføring.

Arbeidene med P-huset er planlagt med oppstart i mai eller juni og ferdigstillelse før jul 2022.

Powered by Labrador CMS