Vogntog på vaskeanlegget hos Verdalskalk. Vaskingen holder veiene i området rene.
Vogntog på vaskeanlegget hos Verdalskalk. Vaskingen holder veiene i området rene.

Verdalskalk fikk 70 tonn-dispensasjon for sju år

Glade for å ha fått forutsigbarhet.

Publisert

Verdalskalk AS i Trøndelag fikk 17. mars 2021 forlenget sin 70-tonns dispensasjon i 7 år som omsøkt, fra samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I 2012 fikk Verdalskalk AS dispensasjon fra Samferdselsdepartementet for å kjøre vogntog med totalvekt 70 tonn for sin interntransport med kalkstein ut fra Tromsdalen i Verdal. Denne gjaldt frem til 2016, da Verdalskalk søkte på nytt.

- I løpet av de siste fem årene, med lang saksbehandling og avslag i Vegdirektoratet og ditto klagebehandling, har bedriften manglet forutsigbarhet. Dette har gått ut over mulighetene for investering i nytt transportutstyr og planlegging av transporten, skriver Verdalskalk i en nyhetsmelding.

Selskapet betegner vedtaket man nå har mottatt fra samferdselsdepartementet som like viktig for lokalsamfunnet som for kalkvirksomheten i Verdal.

Beslutningen gir færre vogntog på veien og sparte utslipp.

- Vi takker NHO Trøndelag og regionale og lokale politikere fra flere partier for støtte og hjelp i denne viktige saken. Gladnyheten gir ro i det videre arbeidet med planlegging av transportbånd og videre utvikling av kalkvirksomheten i Verdal, står det i nyhetsmeldingen.

Målet er å få bygget et transportbånd fra bruddet i Tromsdalen og helt ned til havneområdet i Verdal. Dette er en strekning på 14 km, og vil kreve en investering på flere hundre millioner kroner.

Powered by Labrador CMS