FOREDRAG: Pekka Lundefaret etablerte Ung 300, en stiftelse for å hjelpe unge mennesker inn i praktiske yrker.

Vil hjelpe de unge

UNG 300: Gründer Pekka Lundefaret bak Ung 300, vil hjelpe unge mennesker fra utenforskap og inn i yrkesfag. Nå har han også MEF og en rekke anleggsbedrifter med på laget.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Lundefaret fra Nordre Follo kommune har selv kjent på utenforskap, både i form av mobbing og i form av at han tidlig forsto at skolebenken ikke var hans rette element. Han har satset både på idrett, som motivator, som bedriftseier av treningssentre og som barnebokutgiver (i samarbeid med Nasta), blant annet.

Alltid noen utenfor

I hans hjemkommune, basert på statistikk og innbyggertall, hevder han at det til enhver tid er ca. 300 unge mennesker som ikke kommer inn på skole eller kommer i arbeid. Og de kommer i mange av tilfellene til å forbli «utenfor samfunnet» i større eller mindre grad.

- Mange av disse som faller utenfor er flinke med hendene, og kan skaffe seg både jobb og yrkesstolthet, som sjåfører eller mekanikere, eller andre praktiske yrker. Å få seg en jobb gir en identitet som mange av disse ikke har, sa Lundefaret i sitt innlegg på Arctic Entrepreneur.

TRYKKET BLAD: Lundefaret og hans kollegaer delte underveis i foredraget ut et tidsskrift de har laget for unge mennesker.

Trenger flere hender

Han har etablert stiftelsen Ung 300 (navnet kommer fra statistikken i Nordre Follo) som skal hjelpe unge til å komme inn i utdanning eller et yrkesfag. Med på laget har han Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), en rekke maskinleverandører i Norge og også entreprenører som viser interesse. Mange entreprenører er på jakt etter flere ansatte, og med litt fadderordninger og opplæring, er tanken at mange som ikke finner sin plass i samfunnet, kan ta plass og fylle ledige jobber.

Lundefaret berømmet spesielt Isachsens satsing på lærlinger, og henviste til at entreprenøren hadde 29 lærlinger for øyeblikket, alle med hver sin fadder som tok seg av dem og brukte tid sammen med dem.

Powered by Labrador CMS