Volvo varsler at de skal bygge store elektriske hjullastere. I år starter bygging av et nybygg på fabrikken i Arvika. Når fasilitetene er ferdigbygget, skal Volvo CE elektrifisere «modell for modell». Da kan man forvente en elektrisk versjon av den største også, Volvo L350 Electric. På bildet er dagens fossilbaserte utgave, Volvo L350H.

Volvo CE varsler store elektriske hjullastere

Utvider i Arvika for å bli helelektriske.

Publisert

Volvo Construction Equipments (CE) fabrikk i Arvika (Sverige) skal utvides for 65 millioner svenske kroner.

Det gjøres for å legge til rette for produksjon av store og middels store elektriske hjullastere. Dette skal være med på å nå målet om at Volvo CE skal være helt fossilfrie innen 2040.

- Dette er et klart signal om vårt engasjement for å bygge den verden vi ønsker å leve i. Det er over 40 år siden vi sist investerte i en ny bygning, og hva er vel bedre enn å investere i vår planets fremtid, sier Mikael Liljestrand hos Volvo i Arvika.

Volvo utvider Arvika-fabrikken for å starte å bygge store elektriske hjullastere.

Det nye bygget blir på ca. 1500 kvadratmeter, og det skal frigjøre plass i dagens monteringshaller til å bygge store elektriske hjullastere.

Det er ikke annonsert hvilke modeller som skal bli elektriske først hos Volvo CE (i tillegg til dagens små elektriske hjullastere L20 Electric og L25 Electric) og når det skal skje. Men Volvo opplyser at de skal ta «modell for modell» og lage elektriske versjoner av de store og mellomstore hjullasterne.

Arbeidene på det nye bygget skal starte senere i år, skriver Volvo CE i en nyhetsmelding.

Powered by Labrador CMS