En glad Pon-trio, fra v. salgsdirektør Ole-Petter Holene, adm. direktør Inge Stensland og Erik Sollerud, direktør service/logistikk.
En glad Pon-trio, fra v. salgsdirektør Ole-Petter Holene, adm. direktør Inge Stensland og Erik Sollerud, direktør service/logistikk.

24.546 Cat-hester til Sydvaranger

Husker du denne saken fra A&T nr. 8 i 2008 om da Pon Equipment inngitt kontrakt med Sydvaranger til ca. 500 mill. kroner? Den er skrevet av Bjørn Eilert Eriksen.

13. juni klokken 14.30. sto jubelen i taket hos Pon Equipment. Da fikk Cat-forhandleren bekreftet at den store maskin- og servicekontrakten til Sydvaranger Gruve AS "havnet" i Brobekkveien i Oslo.

Kontraktene har en verdi på ca. 500 mill. kroner, og Pon Equipment skal levere 25 maskiner med samlet 24.546 Cat-hester til Sydvaranger.

Om ikke den gode Stensland fortsatt går i lykkerus, så er Stenslands store smil godt nok bevis på at stemningen i Pon-huset er høyere enn ellers.

Krevende og lærerikt

Smiler gjør også Pons salgsdirektør, Ole-Petter Holene, og Erik Sollerud, direktør for service/logistikk. Gleden over bestillingen på 25 maskiner til ca. en kvart milliard kroner (se egen sak) og en serviceavtale over fem år til et like stort beløp (se egen sak) vil holde seg lenge. Leveranse av ytterligere 10 maskiner ligger også i kontrakten.

Et hardt og krevende arbeid, og en lærerik prosess, ligger bak kontraktene som nå er i havn, medgir Stensland.

- Vi fikk anbudsdokumentene i begynnelsen av februar med frist til slutten av mars. Det er ikke lang tid når vi snakker kontrakter i denne størrelsen. Men vi har hatt god hjelp av Caterpillars Globale Mining Group (Cats globale gruveseksjon) som har den internasjonale gruveindustrien som sitt arbeidsfelt. Spesialgruppen besitter store kunnskaper og bred erfaring om gruveindustrien i alle verdens hjørner, og gruppens bistand har selvsagt vært til stor hjelp for oss. På den andre siden av bordet har vi forhandlet med Sydvaranger Gruves australske eierselskap, Northern Iron Ltd, og deres konsulentfirma, Coffey Mining Ltd. Det har vært en svært positiv og lærerik prosess for oss; begge selskapene er ytterst profesjonelle og ryddige, sier Inge Stensland.

På vektskålen

Leveringsdyktighet og servicetilgjengelighet har vært avgjørende faktorer for valget av Pon Equipment. Det er en spesiell serviceavtale som er inngått, og som benyttes i store gruver verden over. I det internasjonale gruvemiljøet omtales disse som MARC-avtaler (Maintainance and Repair Contract) og omfatter totalt ansvar for maskinparken, alt fra dieselfylling til topp driftssikkerhet 24 timer i døgnet alle årets 365 dager.

Utstillingsvindu

Vårt Sydvaranger-engasjement vil bli et utstillingsvindu for Caterpillar og Pon. Erfaringene og kunnskapene vi vil tilegne oss gjennom dette prosjektet, vil videreutvikle oss som selskap, og i neste ledd komme alle våre Cat-kunder til gode, sier adm. direktør Inge Stensland som opplyser at nær 80% av Pon Equipments 275 ansatte er tilknyttet service-/deler-/ logistikkfunksjonene.

 

Forsiden nå