250 meter transportkolonne

I nattens mulm og mørke var det natt til fredag 15. november full aktivitet for Fosby Kran AS i Østfold.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Selskapet gjennomførte nemlig et spesialoppdrag med en transportkolonne som var hele 250 meter lang. Denne besto av seks biler med last, seks følgebiler, tre politibiler og fem biler fra Omexom og Relacom. Oppdraget gikk fra Slåttland Mekaniske Industri på Rudskogen til Borg Havn i Fredrikstad.

Slik var det

Kolonnen kjørte ned RV 22 fra Rudskogen. Der er det flere ledningsnett med tele og strøm som måtte løftes opp eller tas ned for at lasten, som målte nesten syv meter på det høyeste, skulle komme forbi.

Lang, lang rekke med spesialbiler og andre involverte kjøretøy på veien til Sarpsborg. Foto: Fosby AS

Fosby melder til AT.no at god planlegging og effektive folk sørget for at distansen ble tilbakelagt raskt og uten store problemer. Nedetid på strøm- og telenettet ble holdt til et minimum, rapporteres det.

- Siste hindring var på Vardeveien før vi svingte inn på RV110 hvor vi kjørte uten flere stopp inn til Borg Havn på Øra, sier Laila Vang-Johansen i Fosby AS.

Politieskorte

Det er mye å passen på når man skal håndtere så stor frakt. Foto: Fosby AS

Hun forteller videre at politiet gjorde en fantastisk jobb med å holde veien stengt i små strekninger slik at selskapet kunne frakte lasten trygt nedover.

- Vi er takknemlig over publikums velvilje og forståelse for jobben vi gjorde, selv om de måtte vente litt mens vi passerte, sier Vang-Johansen.

Fosby Kran AS berømmer alle involverte. Politiet stolte mannssterke opp. Foto: Fosby AS

Folk kikket

Ettersom lokalpressen hadde skrevet om dette i forkant, var det mange skuelystne som dro ut for å kikke på den spektakulære transporten.

- God planlegging, dyktige ansatte og samarbeidspartnere gjorde at vi nådde målet omtrent to timer før antatt. Vi kunne dermed ta oss et par timers søvn før lossingen startet kl. 07.00 fredag morgen, sier Vang-Johansen.

Nå er lasten trygt ombord på lasteskip, og på vei mot endelig destinasjon.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS