Den nye stabiliseringsfresen Wirtgen WR 250 veier ca. 35 tonn.
Den nye stabiliseringsfresen Wirtgen WR 250 veier ca. 35 tonn.

29 nyheter fra Wirtgen

Tyske Wirtgen Group boltrer seg på over 10.000 kvadratmeter på Bauma, den tredje største standen på utstillingen. I alt 91 maskiner stilles ut, 29 av dem får verdenspremiere.

Wirtgen (frese-/betongmaskiner), Hamm (valser), Vögele (asfaltmaskiner) og Kleemann (knuse-/sikteverk) er produktmerkene under Wirtgen-paraplyen.

På Bauma stiller Hamm med nærmere 20 nye valsemodeller, asfalt og kompaktering. Blant nyhetene er to tandemvalser på henholdsvis 7 og 8 tonn i HD+-serien. Nykommerne har trommelbredde på henholdsvis 1,5/1,68 m. Tre nye kompakteringsvalser på 11/13/16 tonn er også blant Hamm-nyhetene.

Hos Kleemann er det verdenspremiere på den nye serien mobile kjeftknusere. Blant modellene i den nye generasjonen er MC 110Z EVO/110R EVO.

Fornyer asfaltmaskin-serien

Vögele fornyer hele serien av asfaltmaskiner, og de første Serie 3-maskinene vises på Bauma. Blant nyhetene er Steg IIIB-motorer, redusert drivstofforbruk og støy - og nye operativsystemer. Eksempel på sistnevnte er «AutoSet» hvor operatøren med et knappetrykk «setter» utleggeren i transportmodus (blant annet screeden i øvre stilling) når han skal forflytte seg til neste utleggerjobb på samme arbeidsområde. Et trykk på den samme knappen setter utleggeren automatisk «tilbake» til foregående arbeidsinnstilling.

Nye fresemodeller

Wirtgen lanserte ifjor sommer den første modellen (WR 240) i den nye serien fresemaskiner/stabilisering. På Bauma lanseres ytterligere to fresemodeller, WR 200 og WR 250, for stabilisering av bærelag. Sistnevnte er den største i den nye WR-serien med sine 35 tonn. Fresens stabiliseringsdybde er fra 0-50 cm, og under freseprosessen kan tilsettes skumbitumen, bitumenemulsjon, vann.

Forsiden nå