Den nye Cat 988K skal ha 20% lavere drivstofforbruk enn forrige modell.
Den nye Cat 988K skal ha 20% lavere drivstofforbruk enn forrige modell.

70 Cat-maskiner på Bauma

Caterpillar slår selvsagt på stortromma på Bauma i München i april, og vil vise 70 maskiner. Kun Liebherr på hjemmebane, med 14.000 m 2 stor stand, vil okkupere mer plass enn Cat på Bauma.

Cat-maskinene vil bli plassert tre ulike steder, men i hall B6 vil det alene stå 50 Caterpillar-maskiner. Totalt har verdens største anleggsmaskinprodusent bestilt 12.000 m 2.

På grunn av voldsomt mange maskinlanseringer det siste året, får vi inntrykk fra presseavdelingen til Caterpillar at det ikke kommer en strøm av nye maskiner også til Bauma (det var mange på Intermat ifjor) i Tyskland i april. Man skal imidlertid ikke bli veldig overrasket om det dukker opp et eller annet.

Hybrid 37-tonner

Den nye hybrid-maskinen Cat 336E H (hybrid, ca. 37 tonn) blir vist for første gang. Nyheten om Cats hybridløsning som baserer seg på å utnytte hydraulikksystemet for å regenerere energi, ble sluppet ifjor.

En annen maskin som vises for første gang, er den nye hjullasteren 988K (ca. 50 tonn og skuffestørrelse opptil 7,7 m 3). Maskinen møter «Tier 4 final»-utslippskravene, og den skal ha opptil 20% lavere drivstofforbruk enn forgjengeren.

Elektrisk dozer

Andre godbiter som Cat frister med, er hjullasteren 966K XE som kommer med en ny drivlinjeløsning, en elektrisk dozer (D7E), noe nytt kompakteringsutstyr og en ny gravelaster.

Den største maskinen på standen til Caterpillar blir gravemaskinen 6020B på 220 tonn. Maskinen lanseres med en helt ny «State-of-the-Art»-hytte, melder Cat.

Forsiden nå