Aktive representanter for to generasjoner i familieeselskapet C. Grindvold AS, pappa Jan Grindvold med sønnen Christian Grindvold stående ved et godt eksempel på hva som er selskapets ”core products”.
Aktive representanter for to generasjoner i familieeselskapet C. Grindvold AS, pappa Jan Grindvold med sønnen Christian Grindvold stående ved et godt eksempel på hva som er selskapets ”core products”.

75-årig sprederpionér forgrener seg

C.Grindvold AS er for de aller fleste med interesse for veivedlikehold kjent som leverandør av spreder- og strøutstyr fra danske Epoke.

På Vei og Anlegg 2012 så vi resultatet av et relativt nytt agentur for svenske SPD, Scandinvian Pile Driving. Det dreier seg om en gravemaskin-montert boremast for fjellsprengning, fundamentering, brønnboring, pæling m.m.

Produktet leveres i flere størrelser tilpasset gravemaskiner fra 4 til 36 tonn. Den nye grenens 2 første "knopper" var imidlertid rekkverksrigger til Mesta i 2009. Den tredje skal være under bygging. Vi kan ikke vise bilde av disse bilene da ingen av dem var utstilt på messa. Utstilt var derimot to utgaver av de gravemaskin-monterte boremastene, en stor for større gravemaskin og en liten utgave for liten gravemaskin.

Det sier seg nesten selv at kombinasjonen gravemaskin og boreaggregat er en fordelaktig løsning under flere forhold. Den er smidig ved at gravemaskinen takket være hurtigkobling kan sette fra seg boreutstyret, flytte seg noen meter og montere annet redskap, skuffe, hammer etc., sågar hogstutstyr.

Hovedangenturet

Epoke-agenturet daterer seg tilbake til midten av 1950-tallet. Kontakten mellom Epoke (Alfred Thompson) og Conrad Grindvold ble alvor da Epoke deltok på en kommunalmesse på Gjøvik i 1955. Året etter solgte Grindvold de to første Epoke-produktene, to sandspredere.

C.Grindvold var forøvrig Epokes første utenlandske forhandler, og Norge var første eksportmarkedet. I dag eksporteres Epoke-produktene til 29 land. Av dagens Epoke-utstyrstyper var selvfølgelig den kjente spredermodellen Epoke Sirius Combi for salt, sand og saltoppløsning utstilt på Vei og Anlegg. Det samme var høyhastighetssprederen Epoke Virtus, en væskespreder for hastigheter opp til80 km/hmed en spredebredde på11 meter.

"Bursdagsbarn"

Gründeren Conrad Grindvold etablerte firmaet C. Grindvold i 1937, hvilket vil si at dagens oppegående selskap fyller 75 år i 2012. På Vei og Anlegg kunne to generasjoner Grindvold påtreffes, nærmere bestemt gründerens sønn, Jan Conrad Grindvold, og sistnevntes sønn Christian Grindvold som virket meget lovende med henblikk på selskapets fremtid.

Forsiden nå